Με τον μπαμπά ή την μαμά;

Με τον μπαμπά ή την μαμά; - κριτική ταινίας

Μια έξυπνη ιδέα – αντιστροφή της γονικής ψυχολογίας όσον αφορά τα παιδιά στην κρίση της σχέσης του ζευγαριού, η οποία ενώ ξεκινά παράλληλα αστεία και εξίσου κυνικά, εξαντλεί το εύρημά της (ή δεν μπορεί να το αξιοποιήσει κατάλληλα, όπως θέλετε ερμηνεύστε το) και πολύ πριν το τέλος προσπαθεί να φτάσει εκεί ασθμαίνοντας.

Είμαι της άποψης ότι (από τη στιγμή που στο ελληνικό κοινό πλέον με την ταμπέλα «γαλλική κομεντί» συγχωρούνται και αντέχονται πολλά) θα έπρεπε ο σκηνοθέτης να ρισκάρει πολύ περισσότερο όσον αφορά στον σαρκασμό και το μαύρο χιούμορ και να μην παγιδευτεί σε απρόσμενες ευκολίες που αναπόφευκτα βγάζουν την ταινία εκτός ρυθμού.

Υπόθεση:

Η Φλοράνς και ο Βενσάν έχουν πετύχει στα πάντα. Στην επαγγελματική τους ζωή, στον τέλειο γάμο τους, στα τρία υπέροχα παιδιά τους. Μη θέλοντας, όμως, να γίνουν ένα από εκείνα τα ζευγάρια που μένουν μαζί μόνο από υποχρέωση και καταλήγουν να μισούν ο ένας τον άλλον, αποφασίζουν από κοινού να χωρίσουν έπειτα από δεκαπέντε χρόνια γάμου. Το μόνο που επιθυμούν τώρα είναι ένα εξίσου επιτυχημένο διαζύγιο. Όταν όμως παίρνουν ταυτόχρονα την προαγωγή που πάντα ονειρεύονταν, για μια καριέρα στο εξωτερικό, η καθημερινότητά τους και η μέχρι τώρα απόλυτα πολιτισμένη σχέση τους μετατρέπονται σε εφιάλτη. Από ‘δω και στο εξής βγαίνουν τα μαχαίρια: οι δύο υποδειγματικοί πρώην σύζυγοι κηρύσσουν πόλεμο και θα κάνουν τα πάντα για να ΜΗΝ αποκτήσουν την κηδεμονία των παιδιών! Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς οι δύο εκτροχιασμένοι γονείς επιδίδονται σε ένα απολαυστικά βρώμικο παιχνίδι που στόχο έχει να αποφύγουν τις ευθύνες τους.

 

Πρώτη δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2015, 12:35
Ενημέρωση: 6 Aug 2015, 09:27
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Με τον μπαμπά ή την μαμά; (Papa ou maman?)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
85
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos