Σύνοψη: Στην Αμερική του 1969, τα αδέρφια Μάροουμποουν μετά τον θάνατο της μητέρας τους και μέχρι ο μεγαλύτερος εξ’αυτών Τζακ να γίνει εικοσιενός, πρέπει να παραμείνουν απομονωμένα στο σπίτι τους. Το μυστήριο φάντασμα στην σοφίτα και ένας άπληστος δικηγόρος θα είναι η μεγαλύτερη απειλή τους αφού οικογενειακά μυστικά θα αναδυθούν από το παρελθόν. Η κοπέλα του Τζακ θα είναι η μοναδική ελπίδα τους για να δώσει ένα τέλος στα βάσανά τους.

Άποψη: Τον σεναριογράφο Σέρτζιο Σάντσεθ τον θυμόμαστε από The Impossible όπου κατάφερε να αποδώσει την αγωνία μιας οικογένειας στο φονικό τσουνάμι της Ταϊλάνδης αλλά και από το Ορφανοτροφείο με το οποίο μας τρόμαξε για τα καλά. Στο ίδιο πλαίσιο με την τελευταία του ταινία κυμαίνεται και αυτή την φορά,  έχοντας μάλιστα και την σκηνοθετική επίβλεψη. Στο ντεμπούτο του λοιπόν, που έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο ως Ειδική Προβολή, μας αφηγείται την πονεμένη ιστορία τεσσάρων αδερφών με μία νότα μυστηρίου και υπερφυσικού.

Ωστόσο, αν εξαιρέσεις το πνεύμα της σοφίτας, έχεις να κάνεις με ένα κοινωνικό δράμα, μια τραγική ιστορία μιας οικογένειας ταλαιπωρημένη από έναν αδίστακτο πατέρα. Παραμένει όμως γεμάτο αγωνία από την αρχή μέχρι το αναπάντεχο τέλος (που θύμισε λίγο The Others), τονίζοντας το κακό που μπορούν να προκαλέσουν τραύματα του παρελθόντος που δεν έχουν επουλωθεί. Εμπλουτισμένη με ακόμα δυο υπο-ιστορίες, η ταινία δεν εστιάζει αποκλειστικά στο πνεύμα που κάνει τα πατώματα να τρίζουν αλλά κρατάει ανοιχτά και άλλα μέτωπα συντελώντας στο τέλος που όλα κουμπώνουν μεταξύ τους.

Σύμμαχος στην ταινία αποτελεί η εντυπωσιακή εξοχή της Ισπανίας με πλάνα απερίγραπτης ομορφιάς και αισθητικής όπως και το παλιό σπίτι της οικογένειας –κάθε ταινία θρίλερ που σέβεται τον εαυτό της έχει και από ένα- τα οποία σε βάζουν γρήγορα στο κλίμα της δυστυχίας που έπεται. Η καλοσυνάτη γειτόνισσα Άνια Τέιλορ Τζόι (Split, The Witch, Morgan) είναι αυτή που θα προσπαθήσει να φέρει τις ισορροπίες κάτι που στο τέλος αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο αλλά το καταφέρνει με τρόπο ανορθόδοξο.

Σπαρακτικός ο χαρακτήρας του Τζακ (Τζορτζ ΜακΚέι) όντας εξαιρετικά ευάλωτος και καταβεβλημένος από το βάρος για την φροντίδα των αδερφών του μοιάζει με πρωταγωνιστή οικογενειακού δράματος με την ψυχολογία του να κρέμεται από μία κλωστή. Τρομακτικό όσο πρέπει, με κάποιες σκηνές που νιώθεις το jump scare να καταφθάνει αλλά να μην είναι τόσο έντονο όσο το περίμενες, το Μarrowbone κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού όπως και των φανατικών του είδους.

Μαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 23 Νοε. 2017, 16:14
Ενημέρωση: 30 Νοε. 2017, 14:59
Τίτλος:
Marrowbone (Το μυστικό των Μάροουμποουν)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos