Mark Felt: The man who brought down the White House

Mark Felt: The man who brought down the White House - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πιο άγνωστου άνδρα στην Αμερικανική ιστορία, του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «βαθύ Λαρύγγι» ή αλλιώς καρφί στο σκάνδαλο του Watergate. Η ταυτότητα του μυστικού πληροφοριοδότη παρέμεινε για πάνω από 30 χρόνια πηγή συνεχούς δημόσιας περιέργειας και εικασιών μέχρι που το 2005 ο Φελτ αυτοαποκαλύφθηκε μέσω ενός άρθρου στο Vanity Fair. Ενώ το όνομα του έγινε δημοσίως γνωστό για πάνω από μία δεκαετία, λίγοι γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας , της καριέρας και τελικά της ελευθερίας του, για να φέρει στο φως αυτά που γνώριζε.

Άποψη: Η επιβλητική παρουσία και η ερμηνευτική ικανότητα του στιβαρού Λίαμ Νίσον δεν αρκούν για να ενδιαφερθούμε για την ταινία περισσότερο από ένα επιδερμικό επίπεδο, όπως ακριβώς και η ίδια επιλέγει να αποτυπώσει την ιστορία του αναλυτή που αποκάλυψε τα κυβερνητικά μυστικά πυ έριξαν μια ολόκληρη κυβέρνηση: safe και επιφανειακά.

Και είναι προφανώς επιλογή του σκηνοθέτη (ο Λάντεσμαν των αξιόλογων ωστόσο, Parkland & Concussion) να αμβλύνει όλες τις γωνίες (π.χ. τα κίνητρα και τις βλέψεις του πρωταγωνιστή ώστε να προβεί σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις) που προκαλούσαν για να στηθεί ένα πολιτικό θρίλερ και προσωπικό δράμα μαζί. Αντ'αυτού αφιερώνει δυσανάλογα πολύ χρόνο στα οικογενειακά δράματα που αντιμετώπιζε με τον προβληματικό γάμο του (απογοητευτική η Νταϊάν Λέιν, με κακογραμμένο ρόλο), με αποτέλεσμα να κουράσει πολύ περισσότερο από ότι να διαφωτίσει πρόσωπα και καταστάσεις. 

Ένα προσεγμένο μεν, αλλά άψυχο φιλμ που δεν ρισκάρει, δεν τολμά, όπως έπραξε ο πρωταγωνιστής του στην αληθινή ζωή. Προσθέστε ότι εξακολουθεί να προβάλλεται και το "The commuter" (της ίδιας εταιρείας διανομής!), όπου ο Νίσον κάνει καλύτερα αυτό που τον έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια -μοιράζει κλωτσιές και μπουνιές και τα βάζει με κακούς- και εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η εισπρακτική πορεία του φιλμ δεν αναμένεται ένδοξη...

Πρώτη δημοσίευση: 1 Φεβ. 2018, 11:44
Ενημέρωση: 8 Φεβ. 2018, 14:23
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mark Felt: The man who brought down the White House (Ο άνδρας που έριξε τον Λευκό Οίκο)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
193
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Φεβρουαρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos