Σύνοψη: Η άνοδος και η πτώση του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών στον κόσμο, Πάμπλο Εσκομπάρ, μέσα από τα μάτια της ερωμένης του και διάσημης δημοσιογράφου Βιρχίνια Βαγιέχο. Η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του καρτέλ του Εσκομπάρ στην Κολομβία, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατίας που χώρισε τη χώρα στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Άποψη: Περίμενε κανείς κάτι περισσότερο οξυδερκές και έντονα ρεαλιστικό έχοντας αφουγκραστεί την αληθινή δράση του Εσκομπάρ, από τον δημιουργό των "Δευτέρες με λιακάδα" (κυρίως αυτό και "Amador". Κάτι περισσότερο έξυπνο και εφευρετικό από μια απλή επαναδιατύπωση της αισθητικής του τηλεοπτικού "Narcos" και μια ακόμα πιο επιδερμική απεικόνιση του φαινομένου "Εσκομπάρ", ενός βαρώνου ναρκωτικών, υπεύθυνου για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, του οποίου όμως οι παράλληλες "ανθρωπιστικές" εξαγγελίες και πράξεις βιτρίνας, τον ανήγαγαν σε φαινόμενο pop κουλτούρας.

Ο Αρανόα στήνει το φιλμ του σε στλ βιογραφίας, στηρίζεται (υπερβολικά πολύ) στις ερμηνευτικές εξτραβαγκάνζες του Χαβιέ Μπαρδέμ και της Πενέλοπε Κρουζ και το δημιούργημά του περιέχει δράση, ένταση, δυνατές σκηνές βίας, φροντισμένη παραγωγή, αλλά και άφθονο (ίσως περισσότερο από ότι θα άρμοζε) χιούμορ που φλερτάρει σε κάποια σημεία αρκετά με τιν καρρικατούρα και το γκροτέσκο.

Μαζί και μια μάλλον άψυχη περιγραφή των καταστάσεων και μια μονόπλευρη παρουσίαση της αμερικανικής πλευράς (σε αντίθεση με το περυσινό "American Made" με τον Τομ Κρουζ που ξεβράκωσε την αμερικανική κυβέρνηση), οδηγούν σε αρκετές αστοχίες που δύσκολα μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Ένα άνισο φιλμ που ψυχαγωγεί μεν, αλλά σχεδό με εκβιαστικό τρόπο. 

Πρώτη δημοσίευση: 21 Ιουνίου 2018, 16:57
Ενημέρωση: 28 Ιουνίου 2018, 13:16
Τίτλος:
Loving Pablo (Αγαπώντας τον Πάμπλο)
Έτος: 
Διάρκεια: 
123
Εταιρία διανομής: 
Release: 
21 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos