Υπόθεση: Ένας πρώην στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες μετά από  μια αποστολή στο Κονγκό και προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του. Προηγουμένως θα  ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη και το Γιβραλτάρ για να βρει αυτούς που τον θέλουν νεκρό.

Το γνωρίζουμε ήδη. Οι «κακές» μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν τον φυσικό πλούτο στις χώρες της Αφρικής. Προσλαμβάνουν πρώην μέλη των Ειδικών Δυνάμεων για τις «βρωμοδουλειές» τους. Τα γράφουμε έτσι απλά για να μπείτε στο κλίμα. Αλλά όταν ένας ηθοποιός του διαμετρήματος του Σον Πεν ξεστομίζει 1,2 φορές «έκανα κακά πράγματα» στην γκόμενα που τον κοιτάει με ανοιχτό το στόμα, μένεις και εσύ με ανοιχτό στόμα.

Το "Gunman" είναι κακή ταινία, απ’ όπου κι αν την πιάσεις. Στις περιπέτειες, λες «δεν βαριέσαι, ας είναι κλισέ το σενάριο, ας δούμε δράση». Σε αυτή την περίπτωση, το στόρι θέλει να είναι σοβαρό, καταντά αστείο μέσα στην σοβαροφάνειά του. Η… καημένη η Αφρική αναφέρεται λίγο στην αρχή και στο τέλος. Οσο για τη δράση, έχει έλλειψη ρυθμού, η ταινία τραβάει άνευ λόγου 2 ώρες, και δεν έχει ούτε έναν θάνατο της… προκοπής. 

Ενδιάμεσα ο Πεν μας δείχνει το κορμί που ο Σταλόνε θα σκότωνε να έχει, και ίσως το έχει… κοντά στους επόμενους «Αναλώσιμους» καθώς ο κάτοχος 2 Οσκαρ, παίζει λες και κάνει κάστινγκ για εκεί! Από τη μία δεν «αφήνεται» εντελώς ελεύθερος ως killing machine –δεν κάνει είναι αλήθεια μεγάλες ταρζανιές- αλλά δεν δείχνει και τόσο βασανισμένος, αν εξαιρέσεις αυτούς τους πονοκέφαλους «εύρημα» για να μας δείξει πως πονάει… Με ένα μόνιμο ύφος, δεν προκαλεί συμπάθεια, παρότι είναι ανέκαθεν συμπαθής ως προσωπικότητα και ηθοποιός! Και αυτό είναι μεγάλη «επιτυχία»! 

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε ένα σωρό σκηνές που προκαλούν γέλιο. Πραγματικά. Σφαίρες από εδώ και εκεί, ο Μπαρδέμ σε έναν ακόμα κακό ρόλο με δύο σκηνές που απορούμε πως δεν… έφυγε από το γύρισμα, ο Γουίνστον ανεκμετάλλευτος, ο Ελμπα παίζει ελάχιστα, η κακομοίρα Τρίνκα είναι φυσικό  να παίζει την τρομαγμένη, όταν πρέπει να λέει τις ατάκες του σεναρίου.

«Διάτρητο» από παντού, με έναν σκηνοθέτη που επειδή έκανε λεφτά με το πρώτο "Taken" και του  έδωσαν δουλειά. Αν έπαιζε ο Λίαμ Νίσον, η ταινία θα έληγε στο 30ό λεπτό…

Πρώτη δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2015, 23:03
Ενημέρωση: 2 Απριλίου 2015, 12:13
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Gunman (Σε θέση βολής)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos