Fast and Furious 7

fast & furious 7 - κριτική ταινίας

Στην γνωστή, επιτυχημένη συνταγή της απόλυτης ψυχαγωγίας. Φασαρία, ξερογκαζιές, αδρεναλίνη στα κόκκινα, απιθανότητες που όμως έχουν πλάκα και καταπίνονται αμάσητες, πρωτόγνωρη συναισθηματική φόρτιση για τον χαμό του Πολ Γουόκερ (ειδικά στο τέλος) και ο Τζέιμς Ουάν να διατηρεί σε κάθε στιγμή τον έλεγχο ίσως του καλύτερου φιλμ από ένα franchise απόλυτα επιτυχημένο.

Αποθεωτικές σκηνές δράσης με καλοδεχούμενη υπερβολή, ιδανικός ρυθμός με ένα μοντάζ που σπέρνει και κυρίως αυτή η αίσθηση της παρέας που αποτυπώνεται στην απόλυτη ακρίβειά της στο κινηματογραφικό πανί. Και φυσικά, για το είδος του είναι top, έχει στην κυριολεξία απ'όλα, ενώ και οι πρωταγωνιστές (που εδώ ενισχύονται με την "μεταγραφή" του Τζέισον Στέθαμ) έχουν αποδείξει ότι τό'χουν. Τρελά. 

Βέβαια, δεν πρόκειται δα και για κανένα αριστούργημα της 7ης τέχνης, έτσι; Μιλάμε για απιθανότητες στα όρια της φαντασίες, αρκετές σκηνές με καρτουνίστικη αυθαιρεσία και όλα τα κλισέ της βιντεοκλιπάδικης αισθητικής συγκεντρωμένα. Καλή η υγιεινή διατροφή, αλλά –μεταξύ μας- μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα διπλό cheeseburger ή ένα bacon mushroom melt, μαζί με μια coca γίγας, μία στο τόσο;

Υπόθεση:
2015 και η έβδομη ταινία έρχεται στη μεγάλη οθόνη, με τον Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και όλη την παρέα, ένα χρόνο μετά, να έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ, σε μια ήρεμη, συντροφική ζωή, μετά την μεγάλη τους κόντρα με τον Όουεν Σο στο έκτο κεφάλαιο. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια ωστόσο, ο αδερφός του Όουεν Σο (που ερμηνεύει ο Τζέισον Στέιθαμ) επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Και εκεί ξεκινάει η καταιγιστική περιπέτεια. Στη νέα ταινία πρωταγωνιστούν εκτός του Ντουέιν Τζόνσον, της Μισέλ Ροντρίγκεζ και της Τζορντάνα Μπρούστερ, οι Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Έλσα Πατακι και βέβαια ο Πολ Γουόκερ, στην τελευταία του ερμηνεία. 

Πρώτη δημοσίευση: 2 Απριλίου 2015, 21:45
Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2015, 14:35
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Fast and Furious 7 (Μαχητές των δρόμων 7)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
137
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Απριλίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos