Fantastic beasts and where to find them

Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται | Fantastic beasts and where to find them - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο κίνδυνος παραμονεύει στον κόσμο των μάγων της Νέας Υόρκης του 1926. Κάτι μυστηριώδες αφήνει ένα μονοπάτι καταστροφής στους δρόμους της πόλης, απειλώντας να ξεσκεπάσει την κοινότητα των μάγων στους Δεύτερους Σαλεμαίους, μια φανατική φατρία Άμαγων (οι Μαγκλ για τους Αμερικάνους), αποφασισμένων να τους εξολοθρεύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πανίσχυρος, σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, αφού έχει σπείρει το χάος στην Ευρώπη, έχει ξαφνικά χαθεί… από προσώπου Γης.

Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται εικόνα 1

Άποψη: Μετά την ασύλληπτη εισπρακτική επιτυχία των 8 ταινιών από το franchise του Harry Potter, είναι προφανής ο στόχος της συγκεκριμένης ταινίας: να στήσει ένα νέο επιτυχημένο franchise με τον κινηματογραφικό κόσμο μαγείας του φανταστικού. 

Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται εικόνα 2

Στηρίζεται στην ίδια ακριβώς συνταγή που είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιαο ότι θα πετύχει (άλλωστε έχουν προγραμματιστεί άλλα 4 sequel!), ενώ χρονολογικά είναι ουσιαστικά ένα prequel του μάγου, δεδομένου ότι αναφέρεται σε ένα είδος σημειωματαρίου­-λίστα με όλα τα φανταστικά ζώα, μέρος της διδακτέας ύλης του Χόγκουαρτς.Υποτιθέμενος συγγραφέας του ήταν ο Βρετανός μαγοζωολόγος Νιούτ Σκαμάντερ, ο οποίος γίνεται τώρα ο ήρωας του νέου φιλμ που εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη του 1926, η οποία είναι αναστατωμένη από την παρουσία μιας σκοτεινής δύναμης που απειλεί να αποκαλύψει τη μυστική κοινότητα των Μάγων στους κοινούς θνητούς. Ο Νιούτ απελευθερώνει μερικά από τα μαγικά πλάσματα στην βαλίτσα του και το χάος απλώνεται...

Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται εικονα 3

Φροντισμένη παραγωγή και προσεγμένη αναπαράσταση της εποχής (αυτό έλειπε), σίγουρα πιο ταλαντούχος πρωταγωνιστής και ισότιμα star cast στους δευτερεύοντες ρόλους, συνολικά μια βαρυφορτωμένη φαντασμαγορία (αναμενόμενο, διότι είναι μόλις το πρώτο φιλμ και λογικά στα επόμενα θα ανασάνουν περισσότερο οι χαρακτήρες), δίχως ψυχή που θα σε καθηλώσει. Δεν παύει πάντως να αποτελεί ένα καλοφτιαγμένο μέινστριμ παραμύθι που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, το οποίο και δεν θα απογοητεύσει.

Πρώτη δημοσίευση: 18 Νοε. 2016, 13:57
Ενημέρωση: 24 Νοε. 2016, 14:20
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Fantastic beasts and where to find them (Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
133
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos