Εγώ, ο Κολοκυθάκης

Σύνοψη: «Κολοκυθάκης» είναι το πολύ ιδιαίτερο παρατσούκλι αυτού του 9χρονου αγοριού. Η ιστορία του είναι μοναδική, αλλά τα συναισθήματα που προκαλεί μας αγγίζουν όλους. O Κολοκυθάκης μεταφέρεται σε ορφανοτροφείο από τον ευγενικό αστυνομικό, Ρέιμοντ. Παλεύει να βρει τη θέση του σε αυτό το παράξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον. Με τη βοήθεια του Ρέιμοντ και των νέων του φίλων όμως, ο Κολοκυθάκης θα μάθει να εμπιστεύεται, θα βρει την αγάπη και μια νέα οικογένεια, όλη δική του.

«Εγώ, ο Κολοκυθάκης» είναι ένα animation γυρισμένο με την τεχνική του stop-motion. Η τεχνική έχει τη λογική που χρησιμοποιείται και στα καρτούν: οι μαριονέτες κινηματογραφούνται καρέ-καρέ. Μεταξύ των καρέ οι μαριονέτες μετακινούνται ελάχιστα για να δώσουν την ψευδαίσθηση της κίνησης.

Η τελειοποίηση των κινήσεων, η ρευστότητα τους, η λεπτότητα μιας έκφρασης- δημιουργούνται όλα ενώ οι μαριονέτες παραμένουν ακίνητες. Οι κούκλες έχουν ύψος περίπου 10 εκ. και είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά (αφρολέξ για τα μαλλιά, σιλικόνη για τα χέρια, ρητίνη για το πρόσωπο, ύφασμα για τα χειροποίητα ρούχα).

Δημοσίευση: 7 Δεκ. 2017, 11:41
Τίτλος:
Εγώ, ο Κολοκυθάκης (Ma Vie de Courgette)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
70
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Δεκεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ‘Unsane’ του Steven Soderbergh δεν βγαίνει στις αίθουσες...
14 hours
Ο Ρίντλεϊ Σκοτ βρίσκεται σε συζητήσεις να σκηνοθετήσει το...
15 hours
Αμέσως μετά την σκηνοθετική αποτυχία της με το αμφιλεγόμενο...
16 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
23434
Odeon
10138
Odeon
9237
UIP
8867