/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα

Death wish

Σύνοψη: Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά, φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια, μετά τη θανάσιμη επίθεση που δέχονται η γυναίκα του και η ενήλικη κόρη του μέσα στο σπίτι τους. Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ ανακουφίζει τη δίψα του για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, κυνηγώντας ο ίδιος τους ενόχους.

Άποψη: Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε το κίνητρο του Ιλάι Ροθ για να σκηνοθετήσει το remake της ομώνυμης ταινίας με τον Τσαρλς Μπρόνσον 40 χρόνια πριν, από την στιγμή που πρόκειται για το πιο άνευρο και ήπιο φιλμ μιας καριέρας που έχτισε ο ίδιος πάνω στην ιδέα του torture porn συνδυασμένου με μακάβριο χαβαλέ. Ίσως να συνεργαστεί με τον Μπρους Ουίλις, ποιος ξέρει, ο οποίος πάντως εδώ είναι ασυνήθισατ μετρημένος και υπολογισμένα είρωνας στην ερμηνεία του, αν και δύσκολα πλέον μπορεί να αποφύγει σε μεγάλη συχνότητα στις ταινίες του, το "βαριέμαι" look.

To σύγχρονο "Death Wish" νομιμοποιεί την οπλοκατοχή και αποθεώνει την αυτοδικία με γραφικό τρόπο, όσο και αν ο Ροθ βαυκαλίζεται ότι ειρωνεύεται. Παρουσιάζει σαν ξεκάθαρο ήρωα τον vigilante πρωταγωνιστή του χωρίς γκρίζα σημεία που θα οδηγούσαν σε συζήτηση: έχει ήδη αποφανθεί για όλα τα ζητήματα, με το έτσι θέλω, δίχως εξηγήσεις. Και το τελικό αποτέλεσμα δύσκολα στέκεται ακόμα και σαν ένα αποενοχοποιημένο b-movie: είναι υπερβολικά φθηνό.

Δημοσίευση: 9 Mar 2018, 13:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Death wish (Death wish)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Μαρτίου 2018
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

george clooney echo
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα επιχειρήσει να σκηνοθετήσει ξανά και...
3 ώρες
Το πιστόλι - λέιζερ του Han Solo (Χαν Σόλο)...
4 ώρες
Υπόθεση: O Barry, ένας μοναχικός και μάλλον καταθλιπτικός πρώην...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38784
Spentzos
7669
Odeon
4119
Odeon
3396