Xωρίς απολύτως τίποτα να μπορεί να προσθέσει στην μυθολογία του κινηματογραφικού είδους, τούτη η νευρική (και όχι νευρώδης) περιπέτεια του Άριελ Βρόμεν (The iceman, Danica) δημιουργεί αρχικά προσδοκίες λόγω των αναγνωρίσιμων ονομάτων του καστ, τις οποίες ποτέ δεν καταφέρνει να εκπληρώσει. 

Ένα καστ από το οποίο (λείπει ο Νίκολας Κέιτζ που τελευταία στιγμή δεν συμφώνησε) ξεχωρίζει κάπως ο Κέβιν Κόστνερ παρά την overdrama σκυθρωπότητά του, σε σύγκριση με τους αδιάφορους Ράιαν Ρέινολντς, Γκάρι Όλντμαν, Τόμι Λι Τζόουνς, δεν μπορεί όμως με τίποτα να σώσει την ταινία από την προχειρότητα, την σεναριακή γραφικότητα και την οφθαλμοφανέστατη προβλεψιμότητά της.

Σύνοψη: Ο πράκτορας της CIA Μπιλ Πόουπ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας πολύ σημαντικής, άκρως μυστικής αποστολής, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει τα ίχνη του περίφημου «Ολλανδού» (Μάικλ Πιτ) - του εγκεφάλου που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του οπλισμού των Η.Π.Α. μέσω του περίφημου Σκοτεινού Διαδικτύου (Dark Web). Με τον θάνατο του Πόουπ, κάθε πληροφορία γύρω από τη δράση του «Ολλανδού» εξαφανίζεται για πάντα, καθώς οι νεκροί, ως γνωστόν, δε μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες… Ή μήπως μπορούν;

Ο αμείλικτος επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο Κουόκερ Ουέλς (Γκάρι Όλντμαν) επιστρατεύει τον εκκεντρικό νευροχειρούργο Δόκτορα Φρανκς και μαζί επιχειρούν μια ανατρεπτική ιατρική επέμβαση χωρίς προηγούμενο. Εμφυτεύουν το DNA του Πόουπ στις εγκεφαλικές συνάψεις του Τζέρικο Στιούαρτ (Κέβιν Κόστνερ), ενός παντελώς απρόβλεπτου και επικίνδυνου κακοποιού με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος ωστόσο φαντάζει ως μοναδική περίπτωση συμβατότητας για μια πρακτικά αδύνατη επέμβαση.

Φαινομενικά απαλλαγμένος από ενσυναίσθηση και με μηδενική κοινωνική νοημοσύνη, ο Τζέρικο παρέχει στους επιστήμονες το σώμα του ως έναν καθρέφτη πάνω στον οποίο ίσως καταφέρουν να αντικρύσουν την αντανάκλαση των συναισθημάτων του άτυχου Πόουπ, προκειμένου να ξετυλίξουν τον μυστηριώδη μίτο της ανεξέλεγκτης ζωή και της άνομης δράσης του «Ολλανδού».

Όμως, όπως όλα δείχνουν ο Τζέρικο έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA πριν όλα τιναχτούν στον αέρα, βρίσκεται πλέον στο μυαλό ενός επικίνδυνου εγκληματία...

 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Απριλίου 2016, 12:57
Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2016, 10:53
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Criminal (Criminal)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Απριλίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos