Σύνοψη: Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε σε δύο δημοσιογράφους τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζει η Αμερικανική κυβέρνηση. Αυτή η συνάντηση και οι δραματικές μέρες που ακολούθησαν καταγράφηκαν από τη Λόρα Πόιτρας.

Άποψη: Απλό και κατανοητό ντοκιμαντέρ (βραβευμένο με Όσκαρ), για την ιστορία ενός ανθρώπου που μπορεί να μην χρησιμοποίησε όπλα και να διαθέτει το παρουσιαστικό ενός ήρωα, αλλά αντιστάθηκε και κατήγγειλε τις τακτικές μαζικής παρακολούθησης εκατομμυρίω συμπολιτών του και την παραβίαση της προσωπικής τους ζωής, με αποτέλεσμα να γίνει παράδειγμα για πολύ κόσμο.

Σωστή χρήση των περιορισμένων αναγκαστικά χώρων του ξενοδοχείου από την σκηνοθέτιδα, η οποία καταφέρνει να αποτυπώσει στο μέτρο του δυνατού τον φόβο και την απειλή που συνοδεύουν τις αποκαλύχεις, τις οποίες παράλληλα καταγράφει. 

Φόβος; Τρόμος; Ανησυχία; Προδοσία; Γιατί; Αφού, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Σνόουντεν, «το κίνητρό μου είναι να δείξω στον πολίτη τι συμβαίνει στο όνομα της προστασίας του. Και το μόνο που ξέρω είναι ότι αλήθεια αποκαλύφθηκε. Δεν είχα σκοπό να κρυφτώ γιατί δεν έκανα τίποτα κακό...».

Πρώτη δημοσίευση: 3 Δεκ. 2016, 22:47
Ενημέρωση: 8 Δεκ. 2016, 20:24
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Citizenfour (Citizenfour)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos