Σύνοψη: Το έτος είναι 2035 και η παγκόσμια τάξη έχει υποστεί δραματικές αλλαγές. Η Γαλλία, με 10 εκατομμύρια άνεργους κατοίκους, αποτελεί μία από τις νέες χώρες κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο ταλανισμένος από τα προβλήματα πληθυσμός, αμφιταλαντεύεται μεταξύ του να επαναστατήσει και του να παραιτηθεί, μέχρι που βρίσκει «καταφύγιο» σε ένα νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα: τις υπέρ-βίαιες μάχες μέχρι θανάτου. Ο Ρέντα, γνωστός ως «Άρες», είναι ένας βετεράνος μαχητής που βγάζει τα προς το ζην κάνοντας μικροδουλειές για την αστυνομία. Όταν η αδερφή του κατηγορείται για οπλοκατοχή, θα διακινδυνέψει τα πάντα ώστε να καταφέρει να σώσει αυτήν και τις κόρες της.

Άποψη: Kάπου μεταξύ wannabe "Blade Runner" και "Fight Club", το φιλμ του Ζαν Πατρίκ Μπενές διαθέτει μια ενδιαφέρουσα σκηνογραφία που δημιουργεί μια πειστική μελλοντική δυστοπική ατμόσφαιρα, ενώ διαθέτει και μπόλικες σκηνές κλωτσοπατινάδας, χορογραφημένες με σχετικό νεύρο. 

Εδώ όμως ολοκληρώνονται τα θετικά στοιχεία του φιλμ. Μα, τι κακό είναι αυτό με τους Γάλλους, να μην μπορούν ένα εξ'ορισμού αφελές b-movie να το αφήσουν να ανασάνει και να εξελιχθεί μέσα από τις νόρμες του genre και αντ'αυτού πάντα (μα ΠΑΝΤΑ όμως) να του προσθέτουν σοβαροφάνεια, comme il faut αλληγορίες και ψαγμένους (και καλά) διαλόγους που προκαλούν το γέλιο για τους λάθος λόγους; 

Kαι με το ζόρι να "αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στα αμερικανικά blockbuster sci-fi"... Κάπως υπερβολικές αισιοδοξίες για ένα παρωχημένο, κοινότοπο, προβλέψιμο "Blade Runner από τα Lidl".

Πρώτη δημοσίευση: 20 Απριλίου 2017, 12:31
Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2017, 17:26
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ares (Κίνδυνος στο Παρίσι)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
80
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Απριλίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos