Άποψη: Ο Σίμουρ «Σουηδός» Λιβόβ, ένας κάποτε θρυλικός αθλητής του Λυκείου που είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Ντόουν, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς. Αλλά το χάος σιγοβράζει κάτω από το αψεγάδιαστο προσωπείο της ζωής των Λιβόβ. Όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη, η Μέρι, εξαφανίζεται, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο Σουηδός αφιερώνει τη ζωή του στο να την βρει και να επανενώσει ξανά την οικογένεια του. Αυτό που θα ανακαλύψει θα τον ταρακουνήσει συθέμελα, εξαναγκάζοντας τον να δει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που δίνει σχήμα στον κόσμο γύρω του.

Σύνοψη: O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ρισκάρει μεταφέροντας κινηματογραφικά το εξαιρετικό κείμενο του Φίλιπ Ροθ, που παρακολουθεί μια οικογένεια που η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του ’60. Το αντιμετωπίζει φυσικά με σοβαρότητα και σεμνότητα.

Αλλά το παρακάνει.

Τόσο πολύ που ενώ τα λόγια είναι εκεί, τα ακούς να ξεστομίζονται, απονευρώνει την εικόνα, ανατρέχει με την παραμικρή αφορμή σε ευκολίες χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, καδράρει σαν τραγικωμκές καρικατούρες το συμπρωταγωνιστικό καστ, ενώ ο ίδιος μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς ανεπαρκής για τον ρόλο, ενώ και συνολικά κατά την ταπεινή μου άποψη πρόκειται για υπερεκτιμημένο και μονοδιάστατο ερμηνευτικών δυνατοτήτων ηθοποιό.

Σα να μην αρκούσαν όλα αυτά, προς γενική κατάπληξη και ενώ οι πολιτικές εξελίξεις της εποχής που διανύουμε επιβάλουν το εντελώς αντίθετο, ο ΜαγΓκρέγκορ επιλέγει μια απολιτίκ προσωπική σκηνοθετική ματιά, εξαντλώντας την υπομονή μας, με αποτέλεσμα αυτό που απομένει είναι ένα φροντισμένης παραγωγής μεν, τυπικό και βαρετό μελόδραμα, δε.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Δεκ. 2016, 20:14
Ενημέρωση: 15 Δεκ. 2016, 17:53
Συντάκτης: 
Τίτλος:
American Pastoral (Αμερικανικό ειδύλλιο)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos