Σύνοψη: 1942: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος… Για τους κατασκόπους Μαξ Βέιταν (Μπραντ Πιτ) και Μαριάν Μποσεζούρ (Μαριόν Κοτιγιάρ), ειδήμονες στην εξαπάτηση και τις δολοφονίες, το κλειδί της επιβίωσής τους είναι η απόκρυψη από όλους της πραγματικής τους ταυτότητας και η αποφυγή κάθε συναισθηματικής εμπλοκής. Όταν, όμως, ερωτεύονται, αληθινά, ο ένας τον άλλον, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης αποστολής, η μόνη τους ελπίδα να πετύχει η σχέση τους είναι να είναι απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ τους. Αντ’ αυτού, όμως, η καχυποψία και ο κίνδυνος είναι καθημερινά παρόντες στο γάμο τους με τον Μαξ να ενημερώνεται, τελικά, πως, η ειδυλλιακή οικογενειακή του ζωή μπορεί να είναι όλη ένα ψέμα και πως η μόνη λύση μπορεί να είναι η πλέον επώδυνη…

Άποψη: Kαλογυαλισμένο με επαρκή ανασύσταση της εποχής αλλά και αδιάφορά σκηνοθετημένο κατασκοπικό θρίλερ/ερωτικό δράμα, το οποίο πολύ δύσκολα μπορεί να σε πείσει ότι η αντικειμενική του αξία αφορά σε κάτι περισσότερο από την κοινή εμφάνιση του Μπραντ Πιτ με την Μαριόν Κοτιγιάρ. 

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις προσπαθεί να μιμηθεί τα love story των 40s, 50s (oκ, φυσικά και την Καζαμπλάνκα, δεδομένου ότι το στόρι εξελίσσεται εκεί, αλλά μάλλον πρόκειται για το μοναδικό κοινό σημείο των δύο ταινιών...), αλλά σαν τελικό αποτέλεσμα ελάχιστη σχέση έχει το "Allied" με αυτά: υστερεί σε κλασσική λάμψη, σε φινέτσα, σε βασικό σεναριακό ενδιαφέρον, έστω και αν η πλουσιοπάροχη παραγωγή -επαναλαμβάνω- προσθέτει αρκετά μπόνους στο όλο εγχείρημα.

Ο Ζεμέκις και το team του (σε μάλλον ένα από τα πιο αδιάφορα φιλμ της καριέρας του) δείχνει να επαναπαύεται στην γκλάμορους κληρονομιά του καστ (τον Πιτ και την Κοτιγιάρ εννοώ) και δεν εξελίσσει τους χαρακτήρες του, με την ιστορία να κυλά χωρίς εκπλήξεις και με αρκετά κλισέ που κάποια στιγμή θα σε κουράσουν και θα σε εμποδίσουν να ταυτιστείς με το πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Και μπορεί ο Ζεμέκις να επιμένει σχεδόν ορκισμένα να διηγείται την ιστορία του με παλιομοδίτικο τρόπο, καταλήγει όμως κοινότοπος και ξεπερασμένος.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Νοε. 2016, 21:39
Ενημέρωση: 1 Δεκ. 2016, 20:21
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Allied (Σύμμαχοι)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos