Αδίστακτοι

braqueurs - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Γιανί, ο Ερίκ, ο Νασέρ και ο Φρανκ είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα ληστών σε ολόκληρη την περιφέρεια του Παρισιού. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ο αδερφός του Γιανί, ο Αμίν, θα κάνει ένα μεγάλο λάθος, που θα αναγκάσει την ομάδα να βρεθεί υπό την δούλεψη των «βαρόνων» ναρκωτικών της πόλης. Πλέον, η ομάδα δεν έχει να φέρει εις πέρας τις ληστείες τεθωρακισμένων στις οποίες πρωτοστατούσε στο παρελθόν, αλλά την αστραπιαία μεταφορά τόνων ηρωίνης. Σύντομα, ληστές και έμποροι ναρκωτικών θα βρεθούν αντιμέτωποι…

Άποψη: Σφιχτοδεμένο, σκληροτράχηλο και σωστά χορογραφημένο heist movie της παλιάς σχολής, αλλά και την ίδια στιγμή πολυκαιρισμένο, κοινότοπο και τελικά μονότονο μέσα στην αγωνία του, όσο οξύμωρο διαβάζεται κάτι τέτοιο.

Οι χαρακτήρες είναι πολύ συγκεκριμένοι, στερεοτυπικοί, παράλληλα όμως και μονοδιάστατοι και όσο και αν θέλει ο σκηνοθέτης να προσθέσει ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης (και συμπάθειας) αναφορικά με τους οικογενειακούς δεσμούς του καθενός, εκεί είναι το σημείο που το φιλμ χωλαίνει και αναδύει σοβαροφάνεια και αγχωμένη προσπάθεια για να πείσει για το βάθος του. 

Καλό θα ήταν να είχε επικεντρωθεί σε αυτό που αποκλειστικά και μόνο είναι, σε ικανοποιητικό επίπεδο: μια ολντσκουλιά αστυνομική/γκανγκστερική περιπέτεια, με "επαγγελματικά" εκτελεσμένες σκηνές δράσης, τίποτα που να μην έχουμε δει ξανά.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Απριλίου 2017, 17:28
Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2017, 03:27
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Αδίστακτοι (Braqueurs)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
81
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Απριλίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos