Σύνοψη: O Τζουντ, ονομαζόμενος από το γνωστό τραγούδι των Beatles , περνάει τις ημέρες του σχολείου ρεμαλιάζοντας με τον κολλητό του στη μικρή πόλη του Βερμόντ. Πίσω από τις ενέργειες του νεαρού, κρύβεται η επιθυμία του να ξαναβρεθεί κοντά στον πατέρα του. Λόγω ενός ατυχούς γεγονότος θα τους δοθεί η ευκαιρία να ξαναχτίσουν τη σχέση τους ενώ παράλληλα έρχεται σε επαφή με την Ελίζα, μία κοπέλα με τα δικά της προβλήματα.

Άποψη: Δράμα οικογενειακών σχέσεων που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Sundance αποσπώντας χλιαρές κριτικές. To σκηνοθετικό ντουέτο Shari Springer Berman-Robert Pulcini , που μας έχει παραδώσει το ψιλοαδιάφορο ‘’Nanny diaries’’, αλλά και τα "American Splendor" & "Cinema Verite", «σερβίρει» ένα ψυχόδραμα που δεν εκβιάζει το συναίσθημα και αντλεί τη δύναμή του από τις καλοζυγισμένες ερμηνείες των πρωταγωνιστών.  Εκτενέστερα,  ο Ethan Hawke ηγείται του καστ υποδυόμενος τον χίπη πατέρα που προσπαθεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον γιο του. Έχει εντρυφήσει στο ρόλο της πατρικής φιγούρας (Boyhood). Ξεχωρίζει επίσης και η Hailee Steinfeld (‘’Pitch Perfect 2’’) που δίνει μία νατουραλιστική ερμηνεία αποφεύγοντας τους περιττούς μελοδραματισμούς , ακόμη κι όταν οι καταστάσεις πιέζουν προς εκείνη την κατεύθυνση.

Η χρωματική παλέτα του Ben Kutchins είναι περιορισμένη αλλά τα μελαγχολικά πλάνα ταιριάζουν άψογα με το κλίμα της ταινίας και με την ψυχοσύνθεση των ηρώων που ψάχνουν να βρουν την ταυτότητά τους , να γκρεμίσουν τις αβεβαιότητές τους. Φυσικά επικροτούμε και τη ρεαλιστική απεικόνιση της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Nαρκωτικά, εφηβικά ειδύλλια, λανθασμένες επιλογές, punk μουσική στο τέρμα. Θα μπορούσε σαν φιλμ να επεξεργαστεί τις ενδιαφέρουσες παραμέτρους του και να ξεφύγει από την κοινοτοπία αλλά ίσως δεν βοήθησε η «πρώτη ύλη», δηλαδή το ομότιτλο μυθιστόρημα της Eleanor Henderson. 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2017, 04:55
Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2017, 10:59
Τίτλος:
10.000 saints (Δέκα χιλιάδες άγιοι)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
113
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos