ΣΕΙΡΕΣ

"You're the worst" s04: Τhe... worst fellas!

Δημοσίευση: 22 Ιουλίου 2018, 13:46
Συντάκτης:

Το χειρότερο ζευγάρι της τηλεόρασης μπορεί να είναι χωρισμένο στον 4ο κύκλο του You’re the worst, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η προτελευταία σεζόν της αμερικάνικης σειράς δεν έχει αρκετές σπαρταριστές – μέχρι δακρύων – στιγμές ή κοφτερές ατάκες, από αυτές στις οποίες μας έχει κακομάθει.

Το You’re the worst συνεχίζει ευτυχώς να είναι μια όαση μη σοβαροφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, με τον πανέξυπνο τρόπο που προσπαθεί να αποδομήσει όλα τα κλισέ των ερωτικών σχέσεων με τα οποία μας έχουν γαλουχήσει τόσα και τόσα rom-coms. Σε αυτή τη σεζόν, το γεγονός του χωρισμού του κεντρικού ζευγαριού λειτουργεί ως μέσο για να επικεντρωθούμε στους δύο αυτούς χαρακτήρες ξεχωριστά, να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να κρίνουμε ποιος πραγματικά είναι… ο χειρότερος. Έλα όμως που μέσα στην καφρίλα και την εγωκεντρικότητά τους καταλήγουν να γίνονται τελικά κάπως αξιολάτρευτοι και εθιστικοί. Μάλλον δεν θα ήθελες να τους κάνεις παρέα, αλλά σε νοιάζει πώς θα εξελιχθούν κι αν θα καταφέρουν να γίνουν λιγότερο απαίσιοι!

Και μιας και μιλήσαμε για φίλους, το focus σε αυτή τη σεζόν μετατοπίζεται στους δύο κολλητούς του πρώην ζευγαριού, την απολαυστική Lindsay και τον βασανισμένο Edgar, οι οποίοι για πρώτη φορά στα χρονικά της σειράς φαίνεται να έχουν τη ζωή τους υπό έλεγχο. Η χημεία της ξεκαρδιστικής Kether Donohue με τον Desmin Borges αξιοποιείται στο έπακρο στα πρώτα επεισόδια του κύκλου, όμως αργότερα μοιάζει λίγο να ξεφουσκώνει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η σειρά κάνει κοιλιά, καθώς εδώ έρχεται η πραγματική εμπνευσμένη σύλληψη των σεναριογράφων να βάλουν τον Jimmy (Chris Geere) να ανακηρύσσεται εν μία νυκτί συγγραφέας βιβλίων ερωτικού περιεχομένου, σατιρίζοντας την 50 Shades of Grey κουλτούρα, όπως μόνο το You’re the worst μπορεί. Γενικώς, όταν το χιούμορ της σειράς προσανατολίζεται προς την pop κουλτούρα, συνεχίζει να μας προσφέρει ατάκες-διαμαντάκια που κοντράρουν στα ίσα ακόμα και το BoJack Horseman.

Χωρίς εμφανή σημάδια κόπωσης και κρατώντας ακέραια όλα τα χαρακτηριστικά για το οποίο το λατρέψαμε από τα πρώτα επεισόδιά του, μένει πλέον να περιμένουμε τον τελευταίο κύκλο για να δούμε ποιος τελικά είναι ο χειρότερος. Το σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η σειρά θα μείνει ως σημείο αναφοράς για το είδος της και ότι όσο κι αν θεωρούμε εξωπραγματικές τις πράξεις και τις συμπεριφορές των χαρακτήρων του, δεν σημαίνει ότι ενίοτε δεν τους μοιάζουμε έστω λίγο.

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos