ΣΕΙΡΕΣ

"Young Sheldon" season 1: Φιλότιμο μεν, αλλά...

Δημοσίευση: 18 Απριλίου 2018, 17:31

Ο μικρός Sheldon είναι ιδιοφυία- όπως αναμέναμε όσοι έχουμε παρακολουθήσει το δημοφιλέστατο Big Bang Theory. Ο Jim Parsons -γνωστός ως ο τηλεοπτικός  Sheldon Cooper- αφηγείται από το μέλλον τα παιδικά του χρόνια και τον ¨Young Sheldon¨ υποδύεται Iain Armitage, τον οποίο είδαμε προγενέστερα στο Big Little Lies. Σκηνές καθημερινότητας κάνουν προφανή την δυσκολία προσαρμογής και επικοινωνίας του μικρού πρωταγωνιστή με το άμεσο περιβάλλον του. Έχει εμμονή με την καθαριότητα: βάζει γάντια πριν δώσει τα χέρια με την οικογένειά του για την συνηθισμένη προσευχή πριν το δείπνο.

Η υπόλοιπη οικογένεια είναι αρκετά φυσιολογική, με όλα τα στερεότυπα να το επιβεβαιώνουν. Η μητέρα συνεπής στις εκκλησιαστικές υποχρεώσεις ως θρήσκα, ο μπαμπάς αδιάφορος τύπος και φαν της μπύρας, ο μεγαλύτερος αδελφός αρέσκεται μόνο στο ποδόσφαιρο, ενώ η δίδυμη αδελφή βλέπει συνεχώς τηλεόραση. Η ευφυία του Sheldon είναι πρωτοφανής για την ηλικία του, η οποία επομένως δεν αντιστοιχεί στην σχολική του τάξη. Οι νέοι του συμμαθητές είναι μεγαλύτεροι από αυτόν, συνεπώς δεν αποτελεί έκπληξη η δυσαρέσκειά τους προς αυτόν. Ο Sheldon είναι ένα επιεικώς ενοχλητικό παιδί, που φέρνει στα όρια μέχρι και τους δασκάλους του, επισημαίνοντας μονίμως τις παραβιάσεις των σχολικών κανονισμών και επιδεικνύοντας τις γνώσεις του εις βάρος τους.


Το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο στο cast είναι η Zoe Perry ως η μαμά του Sheldon. Η Perry ως χαρακτήρας αγωνίζεται εναγωνίως έτσι ώστε να ασχοληθεί έμπρακτα με το εκπληκτικά ταλαντούχο παιδί της, ενώ παράλληλα μάχεται με τα προστατευτικά ένστικτα της μητέρας που τη διακατέχουν.
Aκόμα μια σειρά με αισθητά ρετρό στοιχείο φέτος, με ηχητικό ¨χαλί¨ τύπου Dire Straits, χιούμορ και επιτηδευμένα αστεία που δεν «προσγειώνονται»- δείχνουν όμως φιλότιμη προσπάθεια από τους συντελεστές να προσεγγίσουν το ίδιο πνεύμα του Big Bang Theory, το οποίο έχει γεννήσει τον βασικό χαρακτήρα της σειράς. Πρόκειται για ένα ευχάριστο πλαίσιο, όμως δεν είναι αρκετό να κρατήσει το ενδιαφέρον για 18 -μέχρις στιγμής- επεισόδια.

Tζίνα Κουβαρά

Πρώτη δημοσίευση: 18 Απριλίου 2018, 17:31
Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2018, 17:31

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos