ΣΕΙΡΕΣ

Ξεκινήσαμε την 5η σεζόν House Of Cards. Καθηλωτικό.

Δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2017, 15:41
Συντάκτης:

Μας είχαν προειδοποιήσει, τόσο ο Κέβιν Σπέισι, όσο και η Ρόμπιν Ράιτ, σε διάφορες προωθητικές συνεντεύξεις τους για την νέα σεζόν του House Of Cards: αυτή την φορά ο 5ος κύκλος δεν θα δείχνει τόσο υπερβολικός και εξωπραγματικός, οι πολιτικές σκευωρίες, οι παρασκηνιακές πισώπλατες μαχαιριές και η πολιτικάντικη χειραγώγηση των ψηφοφόρων δεν θα φαντάζουν τόσο κατασκευασμένες για να τονίσουν την δραματικότητα.

Και έτσι και συνέβη, αν κρίνουμε από τα τρία πρώτα επεισόδια που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα.

Αν η τέχνη μιμείται τη ζωή ή η ζωή την τέχνη δεν πρόκειται να απαντηθεί πλήρως και ουσιαστικά ποτέ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, η ταύτιση είναι ασύλληπτη. Και φυσικά και τρομακτική, αν δεχθούμε ότι όσα παρακολουθούμε είχαν προβλεφθεί από τους σεναριογράφους της σειράς πριν την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ και ακριβώς επειδή η πραγματικότητα αποδείχθηκε εξίσου... εφιαλτική, η σειρά άργησε σχεδόν δύο μήνες να βγει ώστε να γίνουν τα απαραίτητα ρετουσαρίσματα.

Η νέα σεζόν συνεχίζει ακριβώς από εκεί που αφήσαμε την προηγούμενη: με τους Άντεργουντ να τα έχουν βρει μεταξύ τους για να διεκδικήσουν εκ νέου το χρίσμα του Προέδρου (αλλά και της Αντιπροέδρου) των ΗΠΑ και για να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους από το σκάνδαλο της... 2ης σεζόν που βγήκε στην δημοσιότητα, καλλιεργούν τον πολεμικό τρόμο έναντι σε τρομοκρατική απειλή την οποία φτάνουν σε σημείο να ενισχύσουν παρασκηνιακά!

Δεξιοτεχνική διαχείριση του υλικού από τους σεναριογράφους, ελάχιστα κενά διαστήματα, λειτουργικό μοντάζ, επαρκείς δεύτεροι ρόλοι και κυρίως πολύ πιο προσωποκεντρική σκηνοθεσία, με τον Κέβιν Σπέισι να απευθύνεται στην κάμερα περισσότερες από μία φορές ανά επεισόδιο, κάτι που κάνει ομολογουμένως εξαιρετικά.

Προσθέστε και τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο έχουν αφομοιωθεί στην εξέλιξη της σειράς οι εξαγγελίες και οι πρακτικές Τραμπ, ειδωμένες φυσικά από τον πολύ πιο χαρισματικό Κέβιν Σπέισι και την υποβλητική Ρόμπιν Ράιτ και... προβλέπω ένα τριήμερο κλεισμένος μέσα να παρακολουθώ και τα 13 επεισόδια back to back!

Αν δεν είστε συνδρομητές στο Netflix όπου υπάρχει ολόκληρη η σειρά online και είστε στο Cosmote Cinema, κάθε Τετάρτη θα προβάλλονται 2 επεισόδια στο κανάλι 4, τα οποία μετά την προβολή τους θα είναι διαθέσιμα on demand για μία εβδομάδα στην υπηρεσία Cosmote Plus.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos