"Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι": 7 χρόνια φαγούρα

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2018, 16:17
Συντάκτης:

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι» επιστρέφει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και αυτό μπορεί να μεταφραστεί κινηματογραφικά σε «Επτά Χρόνια Φαγούρα». Για μία εβδομάδα, η διοργάνωση του freecinema.gr που αγαπά το κλασικό ρεπερτόριο, νοσταλγώντας ακόμη και τις κόπιες από celluloid, δίνει και πάλι την ευκαιρία στο κοινό της Αθήνας να θυμηθεί τι θα πει γνήσια ψυχαγωγία και κινηματογραφική παιδεία στη μεγάλη οθόνη. «Επτά Χρόνια Φαγούρα», λοιπόν, με δεκαπέντε ταινίες μοιρασμένες σε θεματικά ζευγάρια, κάθε βράδυ, από 12 - 18 Ιουλίου 2018, στον θερινό κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια). Πρόγραμμα προβολών:

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

UPGRADE (2018) 100′ (21:00) (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ) του Λι Γουανέλ

Με κατεστραμμένη σπονδυλική στήλη και τη σύζυγό του νεκρή, ύστερα από επίθεση συμμορίας, ο Γκρέι δέχεται να γίνει το «πειραματόζωο» μιας εταιρείας προηγμένης τεχνολογίας και αφήνει το σώμα του στον απόλυτο έλεγχο ενός computer chip. Ποια είναι τα όρια της λειτουργίας του, όμως; Τιμήθηκε με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ SXSW του Τέξας. Σας έχουμε γράψει και δείξει γι’αυτό εδώ και αρκετούς μήνες.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ / UNDER THE SKIN (2014) 108′ (23:00) του Τζόναθαν Γκλέιζερ

Εξωγήινο ον, με θηλυκή μορφή και σώμα, περιπλανάται στη Σκωτία οδηγώντας ένα μικρό φορτηγό, σε αναζήτηση μοναχικών ανδρών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΠΟΥΛΙΤ / BULLITT (1968) 114′ (21:00) του Πίτερ Γέιτς

Σκληροτράχηλος αστυνομικός του Σαν Φρανσίσκο τα δίνει όλα για να ανακαλύψει μεγάλη φίρμα του υποκόσμου που ευθύνεται για τη δολοφονία ενός μάρτυρα κατηγορίας τον οποίο προστάτευε.

Ο ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ / PAPILLON (1973) 151′ (23:10) του Φράνκλιν Τζ. Σάφνερ

Άδικα καταδικασμένος σε ισόβια για ένα έγκλημα που δεν έκανε, διαρρήκτης σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη γαλλική Γουιάνα του 1933 αποκτά δεσμούς φιλίας με έναν συγκρατούμενό του και τον εμπνέει να καταστρώσουν σχέδιο απόδρασης.

notoriousnotorious

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ / DOUBLE INDEMNITY (1944) 107′ (21:00) του Μπίλι Γουάιλντερ

Ασφαλιστής παρασύρεται από τη σύζυγο ενός πελάτη του, σχεδιάζουν τη δολοφονία του για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα και να «την κάνουν» μαζί, αλλά στην πράξη τα πάντα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ / CRISS CROSS (1949) 84′ (23:00) του Ρόμπερτ Σιόντμακ

Άνδρας με σκοτεινό παρελθόν επιστρέφει στο Λος Άντζελες σε αναζήτηση της πρώην συζύγου του, ελπίζοντας να την κάνει ξανά δική του. Εκείνη ανήκει πια στον αρχηγό μιας συμμορίας του υποκόσμου. Το σχέδιο κλοπής μιας χρηματαποστολής θα λειτουργήσει καταλυτικά για όλους τους.

 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΡΟ / DEAD MEN DON’T WEAR PLAID (1982) 88′ (00:45) του Καρλ Ράινερ

Η κόρη ενός επιστήμονα και… τυρέμπορα, ο οποίος πέθανε σε μυστηριώδες ατύχημα, ζητά τη βοήθεια ιδιωτικού ντετέκτιβ για να αποκαλυφθεί εάν επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΝΟΤΟΡΙΟΥΣ / NOTORIOUS (1946) 101′ (21:00) του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Η Αμερικανίδα κόρη ενός Ναζί κατασκόπου καλείται να βοηθήσει την κυβέρνησή της σε μια μυστική αποστολή εύρεσης Γερμανών αξιωματικών οι οποίοι φυγαδεύτηκαν κρυφά στη Βραζιλία μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΟΙ ΣΑΜΠΟΤΕΡ / SABOTEUR (1942) 109′ (23:00) του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Φωτιά από το χέρι σαμποτέρ σε εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών ενοχοποιεί εσφαλμένα έναν άνδρα που πρέπει να ανακαλύψει τα ίχνη τού πραγματικού ενόχου, για το καλό το δικό του και της πατρίδας του, φυσικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΧΑΡΒΕΪ / HARVEY (1950) 104′ (21:00) του Χένρι Κόστερ

Ένας δίμετρος… λαγός είναι ο καλύτερος φίλος του μεσήλικα κι εργένη Έλγουντ Π. Ντάουντ. Το σόι του τελευταίου δεν προβληματίζεται τόσο, αρκεί να μην τους κάνει χαλάστρα στον κοινωνικό τους κύκλο, συστήνοντας στους πάντες τον «αόρατο» Χάρβεϊ. Η κατάληξη σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα θα τους οδηγήσει σε μια σειρά σπαρταριστών παρεξηγήσεων.

ΔΩΣΕ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ / MAKE WAY FOR TOMORROW (1937) 91′ (23:00) του Λίο ΜακΚάρεϊ

Ένα ηλικιωμένο ανδρόγυνο υποχρεώνεται να «χωρίσει» όταν χάνει το σπίτι του και κανένα από τα πέντε παιδιά του δεν δέχεται να φιλοξενήσει και τους δύο μαζί.

the night of the hunterthe night of the hunter

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ, ΤΡΕΛΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ / WHAT’S UP, DOC? (1972) 94′ (21:00) του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς

Τέσσερις ολόιδιες βαλίτσες, με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο ιδιαίτερης αξίας για τους ιδιοκτήτες τους, μπερδεύονται σε ένα ξενοδοχείο και αλλάζουν διαρκώς χέρια δημιουργώντας χάος… σε ολόκληρο το Σαν Φρανσίσκο.

3 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΝΔΟΡΑ / THREE DAYS OF THE CONDOR (1975) 117′ (23:00) του Σίντνεϊ Πόλακ

Πράκτορας της CIA επιστρέφει από lunch και βρίσκει όλους τους στενούς συνεργάτες του δολοφονημένους. Μόνος, σε μια πόλη στην οποία δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί πια, προσπαθεί να ανακαλύψει τους ενόχους αλλά και να μείνει ζωντανός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΥΧΤΩΣΕΙ / WAIT UNTIL DARK (1967) 108′ (21:00) του Τέρενς Γιανγκ

Μια γυναίκα που έχασε την όρασή της πρόσφατα τρομοκρατείται από τα μέλη συμμορίας που πιστεύουν πως στο διαμέρισμά της βρίσκεται κρυμμένη μια κούκλα με περιεχόμενο… μεγάλη δόση ηρωίνης.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ / THE NIGHT OF THE HUNTER (1955) 92′ (23:00) του Τσαρλς Λότον

Διεφθαρμένος αιδεσιμότατος, άρτι αφιχθείς από τη φυλακή, παντρεύεται μια αφελή χήρα με μοναδικό σκοπό να μάθει από τα ανήλικα παιδιά της πού έχει κρύψει τη λεία μιας ληστείας τραπέζης ο πατέρας τους.

Περισσότερα εδώ.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 & στις 23:00, με ελάχιστες εξαιρέσεις (λόγω διάρκειας του πρώτου φιλμ). Επιπλέον προβολή μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Γενική τιμή εισόδου: 6 ευρώ ή 10 ευρώ και για τις δύο προβολές ημερησίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos