ΣΕΙΡΕΣ

"The X-Files" - Season 11: Η αλήθεια δεν πεθαίνει

Δημοσίευση: 3 Απριλίου 2018, 13:11
Συντάκτης:

Τα X-Files τα βλέπεις μόνο με δύο τρόπους. Ως φανατικός και ως θεατής που βλέπει όποια σειρά του κάτσει. Ένας τρόπος είναι βέβαια ο σωστός. Μαντέψτε... Στην τηλεοπτική ιστορία των τελευταίων 4 δεκαετιών, υπήρξαν σπουδαίες σειρές, αλλά ιστορικές, όχι πάνω από πέντε, έξι.
Τον Ιανουάριο του 2016, η κορυφαία σειρά sci-fi συνομωσιολογίας και καθετί ανεξήγητου, επέστρεψε μετά από 14 χρόνια, και φέτος τον Ιανουάριο, ήρθε και η 11η σεζόν με 10 επεισόδια. Το μότο "The truth is out there" συνεχίζει να έχει ισχύ μετά από 218 επεισόδια και o πράκτορας Μόλντερ προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα και η Σκάλι να μένει σιωπηλή με το σύνηθες βλέμμα "here we go again"...
Για όσους δεν κατέχετε το story-line, υπάρχει η βασική μυθολογία που «τρέχει» από την πρώτη στιγμή, και ανάμεσά της, αυτόνομα επεισόδια με ότι περίεργο, αινιγματικό, τρομαχτικό και αστείο (!) μπορείς να φανταστείς.


Η 11η σεζόν συνεχίζει εκεί που τελείωσε η προηγούμενη. Η αναζήτηση του γιου των Μόλντερ/Σκάλι, η εμπλοκή του Cigarette smoking man και μια παγκόσμια απειλή ιού, ξεκινά στο 1ο επεισόδιο και ολοκληρώνεται στο τελευταίο με τίτλο "My Struggle IV".
Εκεί που περίμενες να... απογειωθεί το στόρι, εκεί υπάρχουν τα -όποια- προβλήματα. Το σενάριο είναι "φορτωμένο", οι ανατροπές συνεχείς και πολλές αστήρικτες, αλλά η χημεία των πρωταγωνιστών και ιδιαίτερα η τελική σκηνή, σώζουν τα πάντα και στα "Χ-Files" συγχωρούμε τα πάντα!
Το «ζουμί» βέβαια υπάρχει στα ενδιάμεσα 8 επεισόδια. Μερικά ήδη μπορούν να σταθούν πλάι σε κορυφαία της σειράς. Ο ρυθμός δεν χαλαρώνει ποτέ, και απολαμβάνουμε όσα πάντα μας άρεσαν με μια αναμενόμενη επιστροφή στην κλασική φόρμα. Και ούτε για μια στιγμή, δεν μοιάζει εκτός εποχής.

Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν, αλλά οι αδυναμίες δεν προδίδουν ποτέ το αποτέλεσμα. Πείτε μας φανατικούς, αλλά επεισόδια σαν "Plus One", "The Lost Art of Forehead Sweat" με σκηνοθέτη τον Darin Morgan που παραδίδει, όπως και στο παρελθόν, το πιο εκκεντρικό και αστείο επεισόδιο της σεζόν και το "Nothing Lasts Forever", δεν βλέπεις πολύ συχνά.
Οσοι ξεκινήσατε, όπως και εμείς, πριν 25 χρόνια να «μην εμπιστεύεστε κανέναν», συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε το καλύτερο δίδυμο άνδρα/γυναίκα στην τηλεόραση. Οι υπόλοιποι, αφεθείτε στα σκοτεινά κυβερνητικά και εξωγήινα μυστικά και την (μη) εξήγηση του υπεφυσικού.
Τα "X-Files" είναι ακόμα εκεί έξω και αρνούνται να πεθάνουν...

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos