Βραδιές ισπανικού κινηματογράφου

Δημοσίευση: 26 Οκτ. 2017, 21:21
Συντάκτης:

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και τις εταιρείες διανομής Spentzos Films και Seven διοργανώνουν τον Νοέμβριο τον «Κύκλο Σύγχρονου Ισπανικού Κινηματογράφου», με πέντε πολύ ενδιαφέρουσες ισπανικές ταινίες, τρεις μυθοπλασίας και οι δύο ντοκιμαντέρ.

Όλα τα φιλμ θα προβληθούν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) στις 19.30 κάθε Τετάρτη και έχουν ελληνικούς υποτίτλους.

1/11/17

«Η μεγάλη μου νύχτα» (Μi gran noche, 2015, 84’)

Σκηνοθεσία: Άλεξ Ντε Λα Ινγκλέσια. Παίζουν: Μάριο Κάσας, Μπλάνκα Σουάρεζ, Σαντιάγκο Σεγκούρα, Καρολίνα Μπανγκ.

Υπόθεση: Ο άνεργος Χοσέ βρίσκει, στα μέσα Αυγούστου, έκτακτη δουλειά ως κομπάρσος στη μαγνητοσκόπηση ενός πρωτοχρονιάτικου τηλεοπτικού προγράμματος. Εκατοντάδες άνθρωποι σαν κι αυτόν βρίσκονται, επί μιάμιση βδομάδα, κλεισμένοι, μέρα νύχτα, στο στούντιο, παριστάνοντας βλακωδώς τους χαρούμενους, την υποτιθέμενη παραμονή της πρωτοχρονιάς. Ο αστέρας του τραγουδιού, Αλφόνσο είναι ικανός για όλα προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η εμφάνισή του θα έχει την μεγαλύτερη δυνατή προβολή. Ο ανταγωνιστής του ο νεαρός λατίνος τραγουδιστής Αντάν, πέφτει θύμα κάποιων νεαρών θαυμαστριών του, που θέλουν να τον εκβιάσουν, αλλά κανείς δεν ξέρει ότι η ζωή του Αλφόνσο είναι σε κίνδυνο. Υπάρχει θέση για τον έρωτα μέσα σ’ αυτό το ανεξέλεγκτο χάος;

mi gran nochemi gran noche

8/11/17

«Αλμυρά όνειρα» (Dentro de, 2015, 71’)

Σκηνοθεσία: Αλφρέδο Ναβάρο

Υπόθεση: Η ιστορία τεσσάρων ανθρώπων από τη Νοβέλντα που αγωνίστηκαν για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, παρά τις πάμπολλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθ’ οδόν. Ο Αλεχάντρο είναι ένα τυφλό αγόρι που παίζει πιάνο. Η Ιρένε είναι μια νεαρή με δισχιδή ράχη. Ο Σιμόν, αθλητής που θέλει να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη για να τελειοποιήσει το Μουάι Τάι, την πολεμική τέχνη που ασκεί επαγγελματικά. Ο Μαριάνο είναι οδηγός φορτηγού, που ονειρεύεται να μάθει να παίζει κιθάρα στα 62 του. Η ταινία υμνεί την ανθρώπινη αποφασιστικότητα , το πνεύμα της υπέρβασης και τη δύναμη του ατόμου, που, όταν όλα μοιάζουν χαμένα, ξέρει να μετατρέπει τις δυσκολίες σε ευκαιρίες και προκλήσεις.

Felices 140Felices 140

15/11/17

«Ευτυχισμένα 140» (Felices 140, 2014, 83’)

Σκηνοθεσία: Γκράτσια Κερεγέτα. Παίζυν: Μαριμπέλ Βερντού, Αντόνιο Ντε Λα Τόρε, Έντουαρντ Φερνάντεζ.

Υπόθεση: Η Έλια κλείνει τα 40 και, για να το γιορτάσει, συγκεντρώνει φίλους και συγγενείς σ’ ένα πολυτελές εξοχικό σπίτι, όπου τους ανακοινώνει πως έχει κερδίσει 140 εκ. το ΛΟΤΟ. Από εκείνη τη στιγμή η ατμόσφαιρα βαραίνει κι ενώ στην αρχή φαινόταν πως όλοι ήταν χαρούμενοι, αρχίζουν τους τσακωμούς και τις δολοπλοκίες, με στόχο να πάρουν τα λεφτά της τυχερής.

22/11/17

«Στα πρόθυρα» (No todo es vigilia, 2015, 98’)

Σκηνοθεσία: Έρμες Παραχουέλο

Υπόθεση: Ο Αντόνιο και η Φελίσα είναι παντρεμένοι 60 χρόνια και ζουν σ’ ένα μικρό χωριό του Τερουέλ. Οι δυνάμεις τους εξασθενούν και η όλο και πιο εύθραυστη υγεία τους, τους εμποδίζει να φροντίζουν ο ένας τον άλλο. Σαν απειλή εμφανίζεται η πιθανότητα να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να πάνε στο γηροκομείο. Η ταινία δείχνει την αγάπη στα γηρατειά, τον φόβο που νοιώθουν οι άνθρωποι να αφήσουν τη ζωή τους σε ξένα χέρια και να χάσουν την ανεξαρτησία τους.

ΤrumanΤruman

29/11/17

«Τρούμαν» (Τruman, 2015, 103’)

Σκηνοθεσία: Σέσκ Γκάι. Παίζουν: Ρικάντο Νταρίν, Χαβιέρ Κάμαρα, Ντολόρες Φόνσι, Άλεξ Μπρεντεμούλ.

Ο πενηντάρης ηθοποιός Χουλιάν, έκανε ό,τι ήθελε σε όλη του τη ζωή. Ώρα, άρρωστος πια, σκέφτεται να κάνει το ίδιο και σχετικά με τον θάνατό του. Ενώ οργανώνει το τέλος του, ο καλύτερός ου φίλος, ο Τομάς, φτάνει ξαφνικά από τον Καναδά. Μέσα σε τέσσερεις έντονες μέρες, οι δυο φίλοι ζουν ιδιόμορφες καταστάσεις, απροσδόκητες κι αστείες, ενώ περιφέρονται στην πόλη. Διοργανώνουν μια γιορτή αποχαιρετισμού και θα κάνουν ένα μονοήμερο ταξίδι στο Άμστερνταμ για να δει για τελευταία φορά τον γιό του Νίκο. Κι όλα αυτά. Κι όλα αυτά, ενώ ο Χουλιάν προσπαθεί να βρει μια λύση για τη μεγαλύτερη ανησυχία του: να βρει ένα καινούριο σπίτι για τον σκύλο του τον Τρούμαν.

Mi Gran Noche - Trailer from MoovieReel on Vimeo.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Οκτ. 2017, 21:21
Ενημέρωση: 26 Οκτ. 2017, 21:21
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos