ΣΕΙΡΕΣ

"Vida" s01: Μεξικάνικο μπρίο

Δημοσίευση: 23 Ιουλίου 2018, 15:12
Συντάκτης:

Σύνοψη: Όταν η μητέρα τους Βιντάλια πεθαίνει απροσδόκητα οι κόρες της, Λιν και Έμμα επιστρέφουν στο πατρικό τους σπίτι για να μάθουν πράγματα που αγνοούσαν για την μητέρα τους ενώ οι ίδιες αρχίζουν και συμπεριφέρονται περισσότερο ως οικογένεια.

Άποψη: Vida στα ισπανικά σημαίνει ζωή. Σαν την ζωή που έφερε στην σχέση των δύο κοριτσιών ο θάνατος της μητέρας τους. Τόσο μακάβριο και άλλο τόσο ελπιδοφόρο. Συνολικά βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την κοινοτυπία  του βασικού σεναρίου με το οποίο κάνει την εκκίνησή του το “Vida” στην  πλατφόρμα Starz, πετυχαίνει ωστόσο από το πρώτο επεισόδιο να μαρτυρήσει τον εκρηκτικό του χαρακτήρα λόγω του Λατινογενούς καστ που τελικά σε καθηλώνει μέχρι το season finale.

Οι ανατροπές και το σενάριο ωστόσο δεν είναι τα πιο γερά του χαρτιά αφού τα οικογενειακά μπερδέματα που φέρνει ένας θάνατος είναι συχνό φαινόμενο στην μικρή και μεγάλη οθόνη, οι χαρακτήρες όμως της Λιν (Μελίσα Μπαρρέρα) και Έμμα (Μισέλ Πράντα) κρύβουν κάποιες εκπλήξεις σχετικά με τον τρόπο που μεγάλωσαν και τον ρόλο που έπαιξε η Βίντα στην ζωή τους. Η Έμμα ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον απότομο τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρθηκε και η Λιν έχει παρεξηγήσει την θέση της στην κοινωνία.  

Η δημιουργός της σειράς Τάνια Σαράτσο (Devious Maids, How to Get Away with Murder) όμως δεν επιμένει τόσο σε αυτά τα τραύματα όσο στους λόγους που τα προκάλεσαν. Η ομοφυλοφιλία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που εξετάζεται τολμηρά στα έξι επεισόδια χωρίς υπεκφυγές σε μία κοινότητα που φαίνεται πολύ gay friendly χωρίς να σε προσβάλλει. Ο αισθησιασμός είναι στο κόκκινο και το εκπληκτικό soundtrack σε παρασέρνει μακριά από το ανάλαφρο δράμα των πρωταγωνιστριών.

Το ανάλαφρο ουσιαστικά δεν είναι γιατί τα προβλήματά τους δεν επείγουν ή είναι ήσσονος σημασίας αλλά γιατί το γενικό ύφος της σειράς έχει ένα τρομερό ταπεραμέντο με τους Μεξικανούς να αναδεικνύουν όλο το μπρίο τους που απλά νιώθεις ότι είναι θέμα χρόνου να ισορροπήσουν τα πράγματα οι δύο αδερφές. Νομοτελειακά θα συνέβαινε αυτό αφού η πλοκή είναι καταδικαστική και αναμενόμενη όσο ενδιαφέρον και ξεχωριστό είναι οπτικά το “Vida”.

Παρόλα αυτά, δεν είναι αποτρεπτική η προσθήκη στην λίστα με τις σειρές σας καθώς το “Vida” αγγίζει το τρομερό (αν και υπερεκτιμημένο) 100% στο σκορ των Rotten Tomatoes και έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos