ΣΕΙΡΕΣ

"Vice Principals" - Η 2η σεζόν δεν απογοητεύει

Δημοσίευση: 27 Φεβ. 2018, 16:13

Ο δεύτερος κύκλος Vice Principals ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιούργησε ο πρώτος. Θα λέγαμε ότι πέρασε με άριστα το απαιτητικό τεστ της δεύτερης σεζόν, στο οποίο εξετάζονται οι σειρές με έναν τόσο επιτυχημένο πρώτο κύκλο. Η μαύρη κωμωδία εξακολουθεί να είναι δυνατό στοιχείο της σειράς και φαίνεται να εξελίσσεται όλο και περισσότερο με την πάροδο των επεισοδίων.

Η σεζόν ξεκινάει με τον υποδιευθυντή Neal Gamby( Danny McBride) να ερευνά την υπόθεση της παρ’ ολίγον δολοφονίας του-το γεγονός που έδωσε επίλογο στον πρώτο κύκλο. Ο McBride συνυπογράφει το σενάριο της σειράς μαζί με τον Jody Hill και υποκριτικά δεν απομακρύνεται από το κωμικό στοιχείο που τον έχει συνηθίσει ο θεατής, αυτήν την φορά όμως το αποδίδει καλύτερα από ποτέ. Πιθανότατα πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο ρόλο στην καριέρα του. Σε αυτόν τον κύκλο συνεχίζει να προκαλεί γέλιο ως συντηρητικός και ακραία αθυρόστομος υποδιευθυντής σχολείου, που προσπαθεί πεισματικά να πάρει την θέση του διευθυντή, προσθέτοντας πλέον και την ιδιότητα του τιμωρού.

Στο σουρεαλιστικό κυνήγι της εξουσίας συμπορεύεται όπως και στην πρώτη σεζόν ο Lee Russell που τον υποδύεται ο  Walton Goggins (βραβευμένος φέτος για τον ρόλο αυτό από τα μέλη του Broadcast Film Critics Association). Το προφίλ του αξιαγάπητου υποδιευθυντή με τις metrosexual συνήθειες φαίνεται να ανατρέπεται τώρα σε μια σειρά από ευτράπελα εντός και εκτός σχολείου. Πολύπλευρο ταλέντο ο Goggins, δεν απομονώνεται στην κωμωδία- αντιθέτως δοκιμάζει τις υποκριτικές του δυνατότητες, με επιτυχημένες συμμετοχές στα Ταραντινικά  The hateful eight και Django Unchained , στο Sons of Anarchy αλλά και στο βιογραφικό δράμα Lincoln του Steven Spielberg.

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση στους χαρακτήρες, που ταλαντεύεται ανάμεσα σε σαρκασμό και τετριμμένο χιούμορ, διατηρώντας όμως ισορροπία και χαρίζοντας γέλιο. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την ύπαρξη τρίτης σεζόν από την HBO αν και η σειρά έχει αρκετή ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς.

Τζίνα Κουβαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos