Βενετία 18: Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Δημοσίευση: 12 Φεβ. 2018, 14:58
Συντάκτης:

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο επιστρέφει μέσα σε ένα χρόνο στο Φεστιβάλ της Βενετίας, αυτή την φορά ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

Ο Μεξικανός δημιουργός, εκ των μεγάλων φετινών οσκαρικών φαβορί με 13 υποψηφιότητες, βραβεύτηκε (από την Ανέτ Μπένινγκ) στην περυσινή διοργάνωση με το Χρυσό Λιοντάρι για το «Shape of water», διάκριση που έμελλε να ξεκινήσει μια τρελή πορεία αναγνωρισιμότητας που ενδεχομένως να κορυφωθεί στα φετινά Όσκαρ.

Στην 75η φεινή διοργάνωση του Φεστιβάλ στην Βενετία (29/8 – 8/9/2018) θα ηγηθεί της 8μελούς επιτροπής που θα κρίνει τα αντίστοιχα βραβεία.

Ο Ντελ Τόρο υπήρξε μέλος της Επιτροπής για το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο φιλμ το 2006, ενώ η προηγούμενη ταινία του που είχε προβληθεί στην Βενετία, ήταν το Mimic το 1998.

O 53χρονος σκηνοθέτης σχολίασε: «Αποδέχομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη την τεράστα τιμή που μου έκανε το Φεστιβάλ της Βενετίας: ένα ορθάνοικτο παράθυρο στο παγκόσμιο σινεμά με επισραστική καλλιτεχνική επιρροή».

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα δήλωσε: «Είναι τιμή μας που ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα προεδρεύσει της Κριτικής Επιτροπής. Προσωποποιεί την γενναιοδωρία, το πάθος για ένα σινεμά που ξυπνά συναισθήματα και επηρεάζει βαθιά τον θεατή ώστε να αντιδρά και ο ίδιος. Με όχημα την ζωηρή φαντασία του, την ασυνήθιστη ευαισθησία του και την πίστη στην δύναμη των εικόνων του, ο Ντελ Τόρο έχει δημιουργήσει ένα φανταστικό κινηματογραφικό σύμπαν, όπου η αγάπη και ο φόβος συνυπάρχουν αποθεώνοντας την διαφορετικότητα». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos