Βενετία 17: Η Ανέτ Μπένινγκ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2017, 13:08
Συντάκτης:

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της διοργάνωσης, Πάολο Μπαράτα, η Ανέτ Μπένινγκ θα αποτελέσει την Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 30 Αυγούστου και 9 Σεπτεμβρίου 2017.

Η 59χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός θα αποτελέσει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην Μόστρα μετά από 11 χρόνια και την Κατρίν Ντενέβ το 2006.

Η Μπένινγκ έχει προταθεί 4 φορές για Όσκαρ για τις ερμηνείες της στα The Grifters, American Beauty, Being Julia, The Kids Are Allright, ενώ την φετινή σεζόν την είδαμε στο 20th Century Women μαζί με την Γκρέτα Γκέρβινγκ και την Ελ Φάνινγκ.

Ο Πάολο Μπαράτα σχολίασε: «Ήταν ώρα να σταματήσει το σερί με των ανδρών Προέδρων με μια εξαιρετική ηθοποιό και γυναίκα που εμπνέει τους συναδέλφους της. Είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος που αποδέχθηκε την πρόσκληση».

Η Μπένινγκ πρόσθεσε: «Είναι τιμή μου που θα υπηρετήσω το Φεστιβάλ της Βενετίας από την θέση της Προέδρου. Ανυπομονώ να δω τα φιλμ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και να γιορτάσουμε μαζί με κορυφαίες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου».

Update 23/7/17: Ανακοινώθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής: η Βρετανή ηθοποιός Ρεμπέκα Χολ, η Ελληνογαλλίδα ηθοποιός Άννα Μουγκλαλίς, ο Βρετανός σκηνοοθέτης Έντκαρ Ράιτ, η Ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα Ίλντικο Ενιέντι, o Mεξικανός σκηνοθέτης Μισέλ Φράνκο, ο Αυστραλός κριτικός Ντέιβιντ Στράτον και ο Κινέζος σκηνοθέτης Γιονφάν. 

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για το τμήμα Premio Opera Prima Luigi De Laurentis με Πρόεδρο τον Γάλλο σκηνοθέτη Μπενουά Ζακό, ενώ στο τμήμα των Οριζόντων θα προεδρεύσει ο Ιταλός σκηνοθέτης Τζιάνι Αμέλιο και στο αντίστοιχο της Εικονικής Πραγματικότητας, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζον Λάντις.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιουλίου 2017, 13:08
Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2017, 13:12
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos