Θρήνος στην Ιαπωνία: Πέθανε ο πρώτος Γκοτζίλα της χώρας

Δημοσίευση: 8 Aug 2017, 18:47
Συντάκτης:

Το μυθικό τέρας που προσδιόρισε συγκεκριμένες διαστάσεις της ιαπωνικής κουλτούρας,  ο μεταλλαγμένος Γκοτζίλα που για δεκαετίες υπενθυμίζει τον εφιάλτη της πυρηνικής ενέργειας, από σήμερα θρηνεί για το θάνατο του Χαρούο Νακατζίμα, του ηθοποιού που τον ερμήνευσε πρώτος στην οθόνη. Ο Νακατζίμα πέθανε σε ηλικία 88 ετών ανακοίνωσε η κινηματογραφική εταιρία Toho.

Ο Χαρούο Νακατζίμα, που φόρεσε το γνωστό δυσκίνητο κοστούμι του τέρατος, το οποίο αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας ύστερα από τη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου στην αυθεντική ταινία "Godzilla" του 1954, πέθανε από πνευμονία.

Το πρώτο κοστούμι ζύγιζε 100 κιλά και ήταν τόσο δύσκολο να αναπνεύσει κανείς ώστε είχε προσαρτηθεί σε αυτό ένας σωλήνας οξυγόνου, είχε δηλώσει ο Νακατζίμα στο παρελθόν. Έπαιξε το τέρας σε 12 ταινίες, έως το 1972.

Ο πρώτος Γκοτζίλα – το όνομά του είναι ένας συνδυασμός του "γορίλα" και της ιαπωνικής λέξης για φάλαινες – συμβόλιζε τα πυρηνικά όπλα καθώς είχαν περάσει λιγότερο από 10 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos