Τά'σπασε το season finale του The Walking Dead

Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2015, 00:45
Συντάκτης:

Όπως αναμενόταν, το τελευταίο -εκτεταμένο σε διάρκεια- επεισόδιο για την 5η σεζόν του "The Walking Dead", ήταν πολύ δυνατό από κάθε άποψη. 

Καταρχήν, όσον αφορά στις ακροαματικότητες. Σημείωσε ποσοστό 8,2% στους ενήλικες, ενώ με συνολικούς θεατές 15,8 εκατομμύρια, ανέβηκε και στις δύο κατηγορίες κατά ποσοστό 3% σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο επεισόδιο για την 4η σεζόν, νούμερα που ζαλίζουν αν αναλογιστεί κανείς ότι το AMC μπαίνει σε 20 εκατομμύρια σπίτια λιγότερα σε σχέση με τα 4 μεγάλα αμερικανικά κανάλια. Συνολικά για την 5η σεζόν, το 'The Walking Dead" κατέγραψε μέσο ότο 14,2 εκατ. θεατές ανά επεισόδιο, ήτοι άνοδο κατά 10% σε σχέση με την περυισνή σεζόν και 30% σε σχέση με το 2012-13... Τέλος, έκανε 6πλάσια νούμερα σε σχέση με τις αντίστοιχες κυριακάτικες σειρές στις ηλικίες 18-49 και 4πλάσια συνολικά. 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS

Το τελευταίο 20λεπτο του season finale ήταν τρομερό με συνεχείς εναλλαγές σε κάθε μέτωπο και εκπληκτικό τελικό συγχρονισμό με τους ήρωές μας να ξεπερνούν ηθικά διλήμματα, κρίσεις τρέλας, να συγχωρούν, να τα βάζουν με δεκάδες ζόμπια κλεισμένοι σε ένα αυτοκίνητο (σκηνή που θύμισε λίγο το "Battery"), έναν γνώριμο από τα παλιά να δίνει λύσεις, μια ομάδα δολοφόνων να εμφανίζεται στο προσκήνιο (οι Λύκοι, οι οποίοι θα μας απασχολήσουν στον 6ο κύκλο), άλλους να κοιμούνται με πεθαμένα ζόμπια, άλλους να κινδυνεύουν οριακά να σκοτωθούν και άλλους τελικά να χάνουν την ζωή τους (θα υπάρξουν θάνατοι, αλλά όχι βασικών πρωταγωνιστών), τον ιερέα πιο εκνευριστικό από ποτέ και τον Ρικ στο τέλος να επιβάλλεται γενικώς μετά από μία δύσκολη μάχη με ένα γιγαντόσωμο ζόμπι και πλέον με τσαμπουκά ουσιαστικά να αυτοανακηρύσσεται σε σωτήρα της Αλεξάνδρια. Και μετά από αυτό το κρεσέντο εξελίξεων, έχεις τον υπεύθυνο παραγωγής Σκοτ Γκίμπλ να δηλώνει ότι η 6η σεζόν "θα έχει πολύ φασαρία και θα είναι ιδιαίτερα τρομακτική". Και μέχρι τότε; Μάλλον θα πάρουμε "τη δόση" μας με το spinoff "Fear the walking dead (lol)" που αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού...

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos