Στο "Mustang" το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δημοσίευση: 24 Νοε. 2015, 17:32

Η ταινία της Ντενίζ Γιαμζέ Εργουβέν, «Ατίθασες» (Mustang - Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Κατάρ - 2015), τιμήθηκε με το Europa Cinemas Label Award, τον Μάιο στο 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών.

Ένα φιλμ που αξίζει να σημειώσουμε ότι ξεκίνησε την πορεία του απ’ το Crossroards του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα προβληθεί στο 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ενώ έχει βρει διανομή στη χώρα μας, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, από την εταιρεία StraDa Films.

Η ταινία αποτελεί παράλληλα και την επίσημη υποβολή της Γαλλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 88α Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις «Ατίθασες» και στο 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκαν και οι τρεις ταινίες - φιναλίστ του θεσμού.

«Ήθελα να μετατρέψω αυτά τα κορίτσια σε πρότυπα ηρωισμού, χαρακτήρες που σε εντυπωσιάζουν με το θάρρος τους, την εξυπνάδα και την επιμονή τους. Πρόκειται για ιδιότητες που σπάνια βλέπουμε στους γυναικείους χαρακτήρες στο σινεμά. Τα κορίτσια μου θυμίζουν λίγο τον Τζέιμς Ντιν. Είναι επαναστατημένες και ταυτόχρονα όμορφες. Διαθέτουν όλο το σφρίγος και τη φρεσκάδα της νιότης. Μπορείτε να το δείτε σαν μια κριτική άποψη από την οποία ελπίζω να βγαίνει κάτι θετικό». - Ντενίζ Γιαμζέ Εργουβέν.

Περισσότερα για τα βραβεία Lux, εδώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos