"Στο κέντρο του κύκλου" στον Μικρόκοσμο

Δημοσίευση: 5 Οκτ. 2017, 03:43

H StudioBauhaus και η NEO films θα προβάλουν από σήμερα το ντοκιμαντέρ “Στο Κέντρο του Κύκλου” στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Το ντοκιμαντέρ βιντεοσκοπήθηκε μέσα σε μια περίοδο επτά ετών ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2015. Μέσα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης ο σκηνοθέτης Ορφέας Περετζής ακολούθησε με την κάμερά του τα 35 μέλη της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ, στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών παραστάσεων σε ανοικτά θέατρα, αλλά και προσωπικές στιγμές των μελών εκτός θεάτρου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κανένα από τα μέλη της ομάδας δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και το θέατρο αποτελεί για τους περισσότερους ένας τρόπος να φτάσουν τα όριά τους σαν χαρακτήρες.

Όπως αναφέρει και ο σκηνοθέτης στην προβολή του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήθελε να καταγράψει αυτό που βίωσε μέσα στην ομάδα αυτά τα χρόνια. Το επίκεντρο είναι η εσωτερική αναζήτηση των μελών της ΡΟΔΑ μέσα από το θέατρο και την έκσταση που δημιουργείται στα παρασκήνια και στη σκηνή σε κάθε παράσταση.

Το ντοκιμαντέρ σίγουρα λόγω του θέματος απευθύνεται σε ένα κοινό που αγαπάει το θέατρο, είτε από την πλευρά του ηθοποιού εἰτε του σκηνοθέτη. Είναι ένας φόρος τιμής στη δύναμη του θεάτρου και την επιρροή στον άνθρωπο που μέσα από την τέχνη ελπίζει να έρθει πιο κοντά σε κάτι ανώτερο. Ταυτόχρονα οι γραπτές μαρτυρίες των μελών της ομάδας που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ αποτελούν μια σπάνια καταγραφή πνευματικής αναζήτησης με πρακτικούς όρους, ανοίγοντας διάλογο με τη φιλοσοφἰα, την ψυχολογία και τον εσωτερισμό...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos