/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα
News

Spoilers για το Game Of Thrones χάρη σε... αλγόριθμοΈνα ιδιαίτερα περίπλοκο πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τον  Taylor Larkin, έναν επιστήμονα που δουλεύει ως αναλυτής δεδομένων στην βοστονέζικη εταιρεία Data Robot, το οποίο προβλέπει ποιοι χαρακτήρες του «Game of Thrones» είναι πιο πιθανό να πεθάνουν στην τελευταία περίοδο της σειράς, η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται το 2019 και θα περιλαμβάνει μόνο 6 επεισόδια.

Για να φτιάξει τον αλγόριθμο, ο Larkin μελέτησε 2000 ζωντανούς και πεθαμένους χαρακτήρες από τα βιβλία του GoT και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά τους. Συμπεριλαμβανομένων πολλών μεταβλητών όπως το φύλο, την ηλικία, τους οίκους, την αριστοκρατική τους καταγωγή και πόσοι από τους συγγενείς τους έχουν πεθάνει.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι παρότι οι ανδρικοί χαρακτήρες είναι πιο πιθανό να πεθάνουν, το να ανήκεις στου Targaryen αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητές σου να μην επιζήσεις, το οποίο δεν είναι και τόσο ελπιδοφόρο για την Daenerys, τον Jon Snow και ίσως ακόμα και για τον Tyrion, παρότι το τελευταίο είναι απλά μία θεωρία.

Για τους ανθρώπους του Βορρά οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μεγαλύτερες σε σχέση με όσους έχουν Βαλυριανή καταγωγή, ενώ για τους δευτερεύοντες χαρακτήρες όπως ο Tormund, ο Varys, ο Sir Davos κα ο αλγόριθμος δε δίνει αποτελέσματα, αφού τα στοιχεία από τα βιβλία δεν επαρκούν για να καθοριστεί η μοίρα τους.

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία που έβγαλε ο αλγόριθμος: δίπλα στα ονόματα βλέπουμε τη πιθανότητα θανάτου του κάθε χαρακτήρα στον τελευταίο κύκλο της σειράς.

Daenerys Targaryen – 83.77%

Jaime Lannister – 72.91%

Tyrion Lannister – 70.76%

Bran Stark – 66.02%

Cersei Lannister – 60.39%

Jon Snow – 58.99%

Euron Greyjoy – 54.95%

Sansa Stark – 50.28%

Arya Stark – 49.04%

Gendry – 39.87%

Δημοσίευση: 11 May 2018, 20:56
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

howards end 2018
Σύνοψη: Τρεις οικογένειες, τρεις τελείως διαφορετικές προοπτικές για την...
36 λεπτά
Η καμπάνια, όσο καλή κι αν είναι, δύσκολα κάνει...
1ώρα
Πρίν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδύκτιο το επόμενο εξώφυλλο...
3 ώρες