ΣΕΙΡΕΣ

Sneaky Pete season 1-2: Δολοπλόκος πρώτης τάξεως

Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2018, 14:03
Συντάκτης:

Από τους τίτλους αρχής μας προετοιμάζει: ο Τζιοβάνι Ριμπίζι με το σαρδόνιο χαμόγελό του είναι έτοιμος για μεγάλες κομπίνες. Και οι δύο κύκλοι του “Sneaky Pete” για λογαριασμό της Amazon το επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω.

Η σειρά ακολουθεί τον Μάριους Τζοσεπόβικ (Τζ. Ριμπίζι) που μετά την αποφυλάκισή του αποφασίζει να υιοθετήσει την ζωή του συγκρατούμενου του, Πιτ Μέρφι, ώστε να ξεφύγει από έναν γκάνγκστερ τον οποίον είχε κλέψει στο παρελθόν. Ουσιαστικά προσπαθεί να μπαλώσει μια παλαιότερη κομπίνα με μία καινούργια. Και δεν θα γινόταν αλλιώς γιατί έτσι είναι ο Μάριους. Μία διασταύρωση Danny Ocean (από την τριλογία Ocean) και Charlie Croker (από The Italian Job) που μπορεί να εξαπατήσει μια οικογένεια μέχρι να «εξαφανίσει» έκθεμα από ένα κατάμεστο καζίνο.

Επιτέλους ο Ριμπίζι αφήνει τους δεύτερους ρόλους στους οποίους μας έχει συνηθίσει (Saving Private Ryan, Avatar και σταθμός στην καριέρα σαν αδερφός της Φοίβης στα Φιλαράκια) και αναλαμβάνει μια σειρά που δημιούργησαν οι Μπράιν Κράνστον και Ντέιβιντ Σορ (House M.D, The Good Doctor) η οποία στηρίζεται εξ ολοκλήρου επάνω του. Η αρχή του πρώτου κύκλου σταδιακά μας παρουσιάζει τις δυνατότητες του ραδιούργου Πιτ ενώ στο τέλος το σενάριο τον βάζει να κονταροχτυπηθεί με τον γκάνγκστερ χαρακτήρα του Κράνστον (ο οποίος αναβιώνει εποχές Breaking Bad, προς το τέλος που ο Walter White ήταν επικίνδυνος) όπου και θαυμάζουμε για ακόμα μια φορά τα καλοδουλεμένα σχέδια του. Εξαιρετική η πορεία μέχρι εκεί, όπως και το cliffhanger στην τελευταία σκηνή το οποίο δεν μας χάλασε καθόλου.

Αντιθέτως, μας έβαλε απότομα στην δεύτερη σεζόν. Ο Πιτ παραμένει «διαβόλου κάλτσα» τον οποίο δεν μπορείς να αντιπαθήσεις αλλά το κόλπο πλέον ανεβαίνει επίπεδο και αυτό σημαίνει καινούργιοι χαρακτήρες, πιο πολύπλοκο σενάριο και κυρίως πιο καλοστημένα κόλπα. Αν και κάπου στη μέση των επεισοδίων χάνεται η ροή και η ενεργητικότητα λιγοστεύει, η μεγάλη έξοδος του Πιτ με την μεγάλη «μπάζα» είναι θεαματική και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις απάτες του Σόντερμπεργκ.

Το αστείο είναι ότι ο Πιτ (ή ο Μάριους, εσείς διαλέγετε) ξεγέλασε μέχρι και εμάς σαν κοινό. Ο χαρακτήρας του απατεώνα φαίνονταν ελάχιστα γοητευτικός στα τρέιλερ και δύσκολα περιμέναμε μία τόσο προσεγμένη δουλειά που οφείλει να συνεχίσει και με τρίτο κύκλο, τον οποίο φήμες θέλουν να είναι καθ'οδόν. Αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς με σιγουριά είναι ότι ο Πιτ είναι ένας δολοπλόκος πρώτης τάξεως που θα κερδίσει την προσοχή σας είτε το θέλετε είτε όχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos