ΣΕΙΡΕΣ

"Sense8 Series Finale": Η αγάπη νικά!

Δημοσίευση: 12 Ιουνίου 2018, 13:52
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οι 7 από τους 8 του Sense8 προσπαθούν να βρουν τρόπο να σώσουν τον 8ο της παρέας, τον Wolfgang, τον οποίον έχουν πιάσει. Εκείνοι όμως έχουν πιάσει τον «Γητευτή», τον Milton Brandt, και προτείνουν να τους ανταλλάξουν. Η Lila όμως έχει τα δικά της σχέδια για τον «Γητευτή». Γι’ αυτό οι 8 θα φύγουν από το Παρίσι που βρίσκονταν και θα ταξιδέψουν στην Νάπολη, με σκοπό να την σταματήσουν.

Άποψη: Το «Sense8» μετά την ολοκλήρωση της 2ης σεζόν ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσει, και δεν θα συνεχιστεί για 3η σεζόν, λόγω του υψηλού budget που απαιτείτο για τα γυρίσματα σε τόσα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, μετά την έντονη αντίδραση των θαυμαστών της σειράς των αδελφών Wachowski, αποφασίστηκε να δοθεί ένα τέλος στη σειρά μέσα από ένα τελευταίο επεισόδιο. Το τελευταίο επεισόδιο, διάρκειας 2 ωρών και 31 λεπτών, προβλήθηκε την Παρασκευή στο Netflix, και είναι τόσο «Sense8», όσο περιμέναμε. Σε σκηνοθεσία της Lana Wachowski και σε σενάριο της ίδιας μαζί με τους συγγραφείς David Mitchell («Cloud Atlas») και Aleksandar Hemon, το τελευταίο επεισόδιο δικαίωσε και εκπλήρωσε τις επιθυμίες των φανς της σειράς.

Με εμφανώς κουτσουρεμένο budget, καθώς σε αντίθεση με τις προηγούμενες 2 σεζόν, αυτήν την φορά υπάρχουν αρκετές εσωτερικές σκηνές, ενώ εξωτερικά γυρίσματα γίνονται κυρίως σε δύο πόλεις, στο Παρίσι και στην Νάπολη, και λίγα ακόμα στο Βερολίνο, οι 8 ήρωες είναι για πρώτη φορά σχεδόν συνέχεια μαζί, και μάλιστα πολλές φορές είναι πράγματι μαζί και δεν εμφανίζονται τηλεπαθητικά ο ένας στον άλλον. Ωστόσο, αυτό δεν στερεί κάτι από την υπόθεση. Μπορεί κατά διαστήματα το τόσο  μεγάλο επεισόδιο να χάνει ως προς την ένταση και την δράση, αλλά πάντα καταφέρνει να το ξαναβρεί στην πορεία. Άλλωστε, αυτό δεν ενδιαφέρει την σειρά. Η σειρά είπαμε είναι για τους φανς, το λέει άλλωστε και στο τέλος του επεισοδίου. Έτσι λοιπόν, όπως και στα υπόλοιπα επεισόδια, ναι μεν υπάρχει μία υπόθεση και μία δράση, και ο βασικός ιστός είναι στο να καταφέρουν οι 8 να πιάσουν αυτούς που τους κυνηγάνε, αλλά πάνω από όλα, η σειρά είναι ένα μήνυμα ουμανισμού και αγάπης από την πλευρά των δημιουργών. Δεν είναι τυχαίο πως το τελευταίο επεισόδιο τιτλοφορείται «Amor vincit omnia», από την περιώνυμη φράση του Βιργιλίου, ότι η αγάπη νικάει τα πάντα. Και έτσι είναι.

Οι αδελφές Wachowski δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να φτιάξουν κάτι ρεαλιστικό, αλλά παρέμεναν πάντα βαθιά ιδεαλίστριες. Όπως και το «Cloud Atlas», έτσι και η σειρά του Netflix χαρακτηρίζεται από την ουτοπική, ιδεαλιστική χαρά που διακρίνουν δύο ανθρώπους που ονειρεύονται έναν ωραιότερο κόσμο. Μπορεί στα πλαίσια αυτού να υπάρχουν άλλοτε υπερβολές, άλλοτε αφελείς χαριτωμενιές, αλλά το βασικό είναι ότι όπως και οι ήρωες τους, έτσι και αυτές προσπαθούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Και με την σειρά αυτή, που είναι ίσως ότι καλύτερο έχουν κάνει μέχρι τώρα, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, κλείνουν ένα κεφάλαιο παράδοσης μαθημάτων ανθρωπιάς, ανοχής και αποδοχής του άλλου, αγάπης και βίωσης του έρωτα στο έπακρο, και όλα αυτά χωρίς να έχει την μορφή νουθεσίας, αλλά την μορφή μίας ιδανικής πραγματικότητας, που στο χέρι όλων μας είναι να την αποκτήσουμε. Το τέλος του επεισοδίου είναι απλώς η πραγμάτωση αυτού που είχε πει ο Γκάντι, ότι «την μέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη». Η σειρά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε, και μπορεί να μην αναλύθηκαν όλα στο έπακρο, αφού δεν έγινε κανονική σεζόν, αλλά τους στόχους της τους πέτυχε και με το παραπάνω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos