Ρέιτσελ Βάις: "Δεν χρειαζόμαστε γυναίκα James Bond"

Δημοσίευση: 17 Φεβ. 2018, 04:03
Συντάκτης:

Ο Ντάνιελ Κρεγκ το έχει δηλώσει και μάλιστα πολύ ένθερμα, ότι δεν θα τον ενδιέφερε καθόλου μια ακόμα ταινία James Bond. Με τα ηχηρά όμως ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για την αντικατάσταση του έσπευσε να υπογράψει τελικά για μια τελευταία (; ) ταινία, η οποία αναμένεται το 2019. Από εκεί και έπειτα κανείς δεν ξέρει τι προοπτικές θα έχει το μυθικό franchise αφού έχουν συζητηθεί γνωστοί πρωταγωνιστές όπως ο Ίντρις Έλμπα και ο –πάντα κατάλληλος, Τομ Χάρντι αλλά ακούγεται αρκετά έντονα και η πιθανότητα να αναλάβει τον ρόλο γυναίκα.

Η Ρέιτσελ Βάις τάχθηκε αντίθετα σε αυτές τις απόψεις τονίζοντας με έμφαση ότι δεν υπάρχει χώρος για κάποια τέτοια προσέγγιση, βασιζόμενη στην λογοτεχνική και κινηματογραφική πορεία του James Bond. Σε συνέντευξη της δήλωσε ότι « Ο συγγραφέας Ίαν Φλέμιγκ αφιέρωσε πολύ χρόνο στην δημιουργία του χαρακτήρα, ο οποίος προφανώς είναι ανδρικού φύλου και σχετίζεται με τις γυναίκες με συγκεκριμένο τρόπο».  Συνεχίζοντας, η σύζυγος του Ντάνιελ Κρεγκ υποστήριξε ότι οι γυναίκες «θα ήταν προτιμότερο να φτιάχνουν δικές τους ιστορίες αντί να μπαίνουν στην διαδικασία σύγκρισης με τους προκάτοχους του συγκεκριμένου ρόλου».

Τα σχόλια της, ωστόσο, έγειραν ερωτήματα για το μέλλον των γυναικών αναφορικά με πιο δυναμικούς ρόλους και κατά πόσο οι εταιρείες παραγωγής θα πρέπει να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες στην διανομή των κεντρικών χαρακτήρων. Οι κλασικοί ανδρικοί ρόλοι τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει στα χέρια ικανών γυναικών με τα πιο πρόσφατα παραδείγματα το Atomic Blonde (Σαρλίζ Θέρον) και το Red Sparrow (Τζένιφερ Λόρενς) τα οποία δεν απέχουν και πολύ από τους χαρακτήρες του James Bond ή του Τζέισον Μπορν. Ή ακόμα πιο εύστοχα η πρωτοπορία της σειράς Doctor Who που επέλεξε να δώσει τον κεντρικό ρόλο στην Jodie Whittaker, κάνοντας την έτσι την πρώτη γυναίκα “The Doctor” στην ιστορία της μακρόχρονης πορείας της.

Ανεξαρτήτως δηλώσεων, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά τα διλήμματα δεν θα πάψουν ποτέ, θα ενταθούν παρόλα αυτά ακόμα περισσότερο μόλις κυκλοφορήσει και η πολυπόθητη ταινία- κύκνειο άσμα του Ντανιελ Κρεγκ στον ρόλο του James Bond.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos