Πτώχευση κήρυξε η εταιρεία του Χάρβεϊ Ουάινστιν

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2018, 20:01
Συντάκτης:

Η (πρώην) εταιρεία του Harvey Weinstein, The Weinstein Company, κύρηξε πτώχευση πριν από μια ημέρα. Το πλάνο για την κύρηξη πτώχευσης είχε γίνει γνωστό στις 25 Φεβρουαρίου, αφήνοντας πολλούς επενδυτές άφωνους και ύστερα πρόθυμους να πουλήσουν την περιουσία της εταιρείας. Να σημειωθεί πως το χρέος της ανέρχεται στα 280 εκατομμυρία δολλάρια. Σε δήλωσεις τους, υπεύθυνοι της The Weinstein Company σημείωσαν πως «ελπίζουμε μέσω της διαδικασίας πώλησης, να αυξήσουμε την οικονομική αξία της περιουσίας της εταιρείας για χάρη των πιστωτών μας και άλλων ενδιαφερόμενων προσώπων».

Στις 11 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, υπέβαλε αίτηση ατομικών δικαιωμάτων κατά της Weinstein Company με έμφαση στο ταμείο αποζημίωσης που είχε δημιουργηθεί για τα άτομα που είχαν υποστεί κακομεταχείριση από τον Harvey Weinstein. Να υπενθυμίσουμε πως η εφημερίδα The New York Times δημοσίευσε αρχικά ένα άρθρο με μαρτυρίες γυναικών που είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση αλλά και βιασμό από τον Harvey Weinstein. Ύστερα από το συγκεκριμένο άρθρο η εταιρεία Weinstein έδιωξε τον ίδιο τον Harvey στις αρχές Οκτωβρίου. Στους μήνες που ακολούθησαν, γράφτηκαν ακόμα πιο πολλά άρθρα που αποκάλυπταν ακόμα πιο πολλά για τις προσωπικές υποθέσεις του Weinstein, και βγήκαν στη δημοσιότητα πάνω από 100 γυναίκες που τον κατηγορούσαν για βιασμό και κακομεταχείριση. Τουλάχιστον, με την κύρηξη πτώχευσης, οι εργαζόμενοι θα απελευθερωθούν από τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας και θα μπορούν να συνεργαστούν με τους ερευνητές της αστυνομίας. «Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει και κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να σιωπήσει. Ευχαριστούμε τους γενναίους ανθρώπους που βγήκαν δημόσια και είπαν τις ιστορίες τους» δήλωσε η εταιρεία Weinstein και ύστερα έκανε λόγο για τα κινήματα #MeToo και Time’s Up λέγωντας: «Οι φωνές σας ενέπνευσαν ένα κίνημα για αλλαγή όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Ήδη προέκυψε και πρόταση εξαγοράς των μετοχών από την εταιρεία Lantern Capital, γνωστή για την παροχή οικονομικών υπηρεσιών και φημολογείται πως η προσφορά της ανέρχεται στα 300 με 320 εκατομμύρια δολλάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos