/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα
News

Πόσο χρέος έχει το Netflix αυτή την στιγμή;Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς πως είναι από τις πιο πετυχημένες αμερικανικές εταιρείες αυτή τη στιγμή με μια πρώτη εκτίμηση που θα βασιζόταν –και δικαιολογημένα- στις ολλαπλάσιες πλέον παραγωγές που αναλαμβάνει και τις αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Και όμως, παρά το γεγονός πως οι συνδρομητές του Netflix έφτασαν τα 104 εκατομμύρια από το 81 στις αρχές του 2016, το διάσημο συνδρομητικό κανάλι φέρεται να αντιμετωπίζει θέματα ρευστότητας μιας και το απαιτητό χρέος από την επενδύσεις του φτάνει αυτή την στιγμή τα 20 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Προφανώς και το μεγαλύτερο από το συγκεκριμένο ποσό έχει προβλεφθεί να εισπραχθεί προσεχώς, ωστόσο η τακτική του Netflix θυμίζει κάποιον που παίζει στους αρχικούς γύρους της Monopoly, δαπανώντας αρκετά χρήματα με παράλληλα δάνεια για την χρηματοδότηση ταινιών , εκπομπών και ντοκιμαντέρ σε αποκλειστικά δικές του παραγωγές.

Η αποπληρωμή των χρεών δεν κινείται με τον πιο γρήγορο ρυθμό, ωστόσο σταδικά το ratio της αναλογίας των δικών του παραγωγών με τις υπόλοιπες που ενοικιάζει για να καλύψει το πρόγραμμά του συνεχώς μειώνεται και συνεπώς θα μειωθούν και τα αντίστοιχα έξοδα.

Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν ανάλογες επιτυχίες – hits, όπως το Stranger Things που θα κοστίσουν πολύ λιγότερο από όσα θα αποφέρουν, ενώ παράλληλα σειρές – κράχτες όπως τα άπαντα της Marvel (Luke Cage, Daredevil, Jessica Jones, Defenders, Iron Fist), αλλά και τα The Crown, Narcos, House Of Cards, Sense8 θα πρέπει να αποτελούν αντίβαρο στις όποιες αποτυχίες (Get Down, Girlboss).

Μην ξεχνάμε και το άνοιγμα του Netflix στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών (θυμηθείτε τον πρόσφατο ντόρο στις Κάννες για τα Okja & Meyerowitz Stories, ή παλαιότερα για το Beasts of no nation) και τις μελλοντικές συνεργασίες με σπουδαίους σημιουργούς όπως ο Σκορσέζε και οι αδερφοί Κοέν.

Πρόκειται για μια εύθραστη ισορροπία και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά αν θα ανατραπεί ή όχι, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το Netflix ότι δεν επενδύει...

Δημοσίευση: 10 Aug 2017, 18:59
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

clapper
Σύνοψη: Ο Eddie Krumble (Ed Helms) με τον φίλο...
21 λεπτά
Αν για κάποιο λόγο είχε κανείς την απορία πώς...
40 λεπτά
Ακόμα περισσότερο και καλύτερο σινεμά κάτω από τ’ αστέρια! Η...
15 ώρες