ΣΕΙΡΕΣ

Οzark s01, ένα φιξάκι για τους φανς του Breaking Bad

Δημοσίευση: 29 Οκτ. 2017, 18:38
Συντάκτης:

Την διέκρινε o Τζέισον Μπέιτμαν την απελπισία που είχε πιάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες φανς του «Breaking Bad» από τη στιγμή που τελείωσε και την απόγνωση να ανακαλύψουν κάτι παρόμοιο να καλύψουν το κενό και προσπάθησε πολύ με το «Ozark» (στο οποίο εκτός από πρωταγωνιστής, είναι και παραγωγός) να μπει στα παπούτσια του Μπράιαν Κράνστον.

Φυσικά και δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό το slow burn δράμα που στριμάρει στο Netflix από τα τέλη Ιουλίου δεν είναι τελικά κακό και με το εντυπωσιακό του φίνις από την μέση και έπειτα, μπορείς να δηλώσεις άφοβα ότι ίσως και να χρησιμεύσει ως ένα φιξάκι για τους «άρρωστους και εξαρτημένους» με το Breaking Bad.

0 48χρονος ηθοποιός που έχουμε συνηθίσει σε ανώδυνες κωμωδίες, εδώ αποφασίζει να αλλάξει τόνο, να γίνει αρκετά πιο σκοτεινός και δραματικός (όσο μπορεί βέβαια) και να ερμηνεύσει τον αντιήρωα Μάρντι Μπερντ που προσπαθεί να εξασφαλίσει μια άντη ζωή στην οικογένειά του, εμπλεκόμενος σε μια παράνομη δραστηριότητα ξεπλύματος (ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ) χρημάτων, μόνο που η σχέση του με το μεξικανικό κασρτέλ ναρκωτικών με το οποίο συνεργάζεται, αλλά και τους ντόπιους «άρχοντες» θα πάει κατά διαόλου και θα αναγκαστεί να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την οικογένειά του ζωντανή.

Το δράμα εξελίσσεται στην τεχνητή λίμνη Όζαρκ του Μισούρι, την  «Ριβιέρα των rednecks», με την τεράστια ακτογραμμή και τις αμέτρητες ευκαιρίες για να καταφέρει τον σκοπό του. Όμως δεν περνά απαρατήρητος και αρχίζουν τα βάσανα και οι περιπέτειες.

Το πρώτο μισό είναι αρκετά βαρετό σε σχέση με τις εξελίξεις που θα επακολουθήσουν από εκεί και έπειτα, καταφέρνει όμως αργά και μεθοδικά να χτίσει τα πορτραίτα των βασικών χαρακτήρων και μια ικανοποιητική ατμόσφαιρα που ωστόσο είναι αρκετά σοβαροφανής και στερείται αίσθησης του χιούμορ (όπως συνέβαινε στο Breaking Bad ας πούμε), με αποτέλεσμα ίσως να κουράσει. Από ένα σημείο και μετάόμως συμβαίουν πράγματα, μέχρι και 2-3 σοκαριστικές –για μέινστριμ πρόγραμμα- σκηνές θα δεις, μαζί και ορισμένους δυνατούς χαρακτήρες (τον Πίτερ Μάλαν σαν τον ντόπιο βαρώνο διακίνησης ναρκωτικών), την Ρουθ Λάνγκμορ σαν την έξπυνη 19χρονη που καταφέρνει να απεγκλωβιστεί από την κατεστραμμένη οικογένειά της και να κλέψει συχνά πυκνά την παράσταση, την σταθερή αξία Λόρα Λίνεϊ στον ρόλο της άπιστης  συζύγου του πρωταγωνιστή, αλλά και τον Τζέισον Μπάτλερ Χάρνερ στον ρόλο του gay ψυχάκια πράκτορα του FBI.

Βίαιο και απρόσμενο τέλος συμπληρώνουν την εικόνα και δημιουργούν προσμονή για την 2η σεζόν που έχει ήδη παραγγελεθεί. Άλλωστε, όπως θα δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί, ήταν το μεγάλο χιτ του τριμήνου Ιουλίου-Οκτωβρίου:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos