Oscars 2018: Μετά την περσινή γκάφα αλλάζουν οι κανόνες

Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2018, 18:45
Συντάκτης:

Στην περυσινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, έγινε η γκάφα του αιώνα, όταν το «La La Land» ανακοινώθηκε κατά λάθος ως η καλύτερη ταινία, αν και το βραβείο στην πραγματικότητα δόθηκε στο «Moonlight».

Με μια σειρά νέων κανόνων, οι ιθύνοντες της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών και οι υπεύθυνοι της εταιρείας PricewaterhouseCoopers (αρμόδια για τον έλεγχο και την ασφάλεια των αποτελεσμάτων) θέλουν να αποφύγουν κάτι ανάλογο από εδώ και στο εξής. Τους μήνες που ακολούθησαν από την περσινή τελετή απονομής των Όσκαρ, συναντήθηκαν πολλές φορές με εκπροσώπους της Ακαδημίας για να βρουν νέα πρωτόκολλα και διασφαλίσεις, ώστε να αποτραπούν τέτοια σφάλματα στο μέλλον. Ανακοίνωσαν έξι αλλαγές.

Ο Πρόεδρος της PwC θα συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή τη φορά.

 Μέχρι τώρα δύο εκπρόσωποι της εταιρίας εμφανίζονταν στην τελετή απονομής των βραβείων με τη βαλίτσα που περιείχε τους φακέλους. Φέτος θα υπάρξει και τρίτος, ο οποίος θα κάθεται μαζί με τους παραγωγούς του σόου στο control room. Όπως και οι άλλοι δύο που θα βρίσκονται στις δύο άκρες του Dolby Theatre, στο Λος Άντζελες θα έχει επίσης τη λίστα με τους νικητές, ως μια ασφαλιστική δικλείδα.

Οι δύο υπεύθυνοι για τα βραβεία Όσκαρ του περασμένου έτους έχουν αντικατασταθεί, αν και δεν απολύθηκαν, καθώς εξακολουθούν να εργάζονται για την PwC.

Υπάρχει μια νέα επίσημη διαδικασία για την παράδοση των φακέλων. Τόσο ο παρουσιαστής των διάσημων όσο και ο stage manager θα επιβεβαιώσουν ότι τους έχει δοθεί o σωστός φάκελος για την κατηγορία που πρόκειται να παρουσιάσουν. (Πέρσι ο εκπρόσωπος της PwC κατά λάθος έδωσε στους παρουσιαστές τον φάκελο για την καλύτερη ηθοποιό αντί για την καλύτερη ταινία).

Και οι τρεις συνεργάτες του PwC θα παρακολουθήσουν τις πρόβες και θα εξασκηθούν, ώστε να ξέρουν τι να κάνουν, αν κάτι πάει στραβά, χωρίς να υπάρχει τόσο μεγάλο χρονικό χάσμα.

Η τελευταία αλλαγή είναι εκείνη που υιοθετήθηκε ήδη πέρσι από την Ακαδημία: Οι εκπρόσωποι της PwC απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos