Oscars 2015: Εκπλήξεις, αδικίες, παράδοξα, ρεκόρ

Δημοσίευση: 15 Ιαν. 2015, 18:08
Συντάκτης:

Τα Οσκαρ, όπως και κάθε είδους βραβείο, πάντα θα μας χωρίζουν σε στρατόπεδα. Ποιοί δεν χώρεσαν, ποιοί «σπρώχθηκαν». Το θέμα με τα Οσκαρς, είναι όσοι είναι υποψήφιοι, να είναι καλοί.
Φέτος, η τελική λίστα είναι σίγουρα από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.
Ποιος θα πίστευε ότι ο Γουές Άντερσον θα μάζευε 9 υποψηφιότητες, όπως και το… γειά σου "Birdman"΄; Δύο, σχεδόν κωμωδίες, στην κορυφή. Η’ η περίπτωση των "Boyhood" και "Whiplash, " αγαπημένες ταινίες των κριτικών και του σινεφίλ κοινού, που όπως και οι δύο παραπάνω, δεν φτιάχτηκαν για να αρέσουν στα Οσκαρ και την Ακαδημία. Το "American Sniper" έχει διχάσει ήδη, αλλά ο γερό Κλιντ δεν κατάφερε στα 85 του, να γίνει ο γηραιότερος υποψήφιος σκηνοθέτης! Του χρόνου…

ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ
Οι ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες: Birdman: 9, The Grand Budapest Ηοtel: 9, Imitation Game  Το Παιχνίδι της Μίμησης: 8. American Sniper: 6, Boyhood / Μεγαλώνοντας: 6, Whiplash: 5, Interstellar: 5, Foxcatcher: 5

ΠΑΡΑΔΟΞΑ
Η λίστα με τις καλύτερες ταινίες σταμάτησε στο… 8. Δηλαδή δεν χώρεσε το "Foxcatcher" που είναι υποψήφιο  στη σκηνοθεσία, σενάριο, και στους δύο ανδρικούς ρόλους!
Αντίθετα, χώρεσε το Selma που δεν το βλέπεις σε καμία βασική κατηγορία. Αβυσσος…
Ας ξανακάνουν τη λίστα να έχει 5 ταινίες, ή να το κάνουμε 10. Είναι τουλάχιστον αστείο.

ΡΕΚΟΡ
►O Ρόμπερτ Ντιβάλ με την υποψηφιότητά στο β΄ανδρικό ρόλο, έγινε ο γηραιότερος υποψήφιος σε ανδρική ερμηνεία. Ξεπέρασε τα 82 χρόνια του Xολ Χόμπρουκ στους υπόψήφιους (2007, Into the wild) και αν νικήσει θα γίνει ο γηραιότερος νικητής, 2 χρόνια μεγαλύτερος του Κρίστοφερ Πλάμερ (2011,  The beginers)
►Η Μέριλ Στριπ έφτασε τις 19 υποψηφιότητες, ξεπερνώντας το δικό της ρεκόρ από πέρσι.

ΣΝΟΜΠΑΡΙΣΜΑ
►Το  "Interstellar" έμεινε εκτός από τις βασικές κατηγορίς, κάτι αναμενόμενο. Το ίδιο και το "Gone Girl" (πλην α’ γυναικείου). Αδικία, και για τα δύο.
►Το "Lego Movie" δεν μπήκε στην κατηγορία καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Με playmobil θα παίζουν τα μέλη…
►Η Αβα ΝτουΒερνέϊ, σκηνοθέτης του Selma, έδειχνε ικανή να γίνει η πρώτη έγχρωμη γυναίκα σκηνοθέτης με υποψηφιότητα. Εμεινε εκτός.
►Ο Τζέικ Γκίλενχαλ ("Nightcrawler") θα μπορούσε να έχει μια θέση στην πεντάδα του Α’ ρόλου, πιθανότατα στη θέση του Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος έφτασε τις 3 σερί υποψηφιότητες. Το ίδιο και η Τζένιφερ Ανιστον ("Cake") λόγω του buzz που είχε, ενώ κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουν να βάζουν υποψήφια την Μέριλ Στριπ. Η ταινία "Into the woods" δεν ήταν καλή, εκείνη, αλοίμονο, δεν είναι ποτέ κακή, αλλά ας βοηθήσουμε άλλα νέα κορίτσια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ EKΠΛΗΞΕΙΣ
► Η παρουσία της Μαριόν Κοτιγιάρ στον για Α' Γυναικείο για το «Δυο Μέρες, Μία Νύχτα» των αδελφών Νταρντέν. Όχι πως δεν αξίζει, απλά δεν είχε το «σπρώξιμο» για να φτάσει εκεί. Δικαιοσύνη.
►Το «Whiplash» μάζεψε 5 υποψηφιότητες. Έχει τουλάχιστον μία σίγουρη νίκη…

Θυμηθείτε όλες τις υποψηφιότητες, εδώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos