Oscars 17: Υποψήφιοι Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου!

Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2017, 17:20
Συντάκτης:

Νέα σπουδαία διάκριση για τον Γιώργο Λάνθιμο, νέα οσκαρική υποψηφιότητα για τον Έλληνα δημιουργό, μετά τον Κυνόδοντα που διεκδίκησε το Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ το 2011.

Αυτή την φορά, μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου είναι συνυποψήφιοι για το φετινό Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για τον Αστακό, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η Αμερικανική Ακαδημία!

Η οσκαρική υποψηφιότητα σεναρίου ολοκληρώνει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία διακρίσεων για το Lobster, κατά την διάρκεια της οποίας προηγήθηκαν η βράβευσή του με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2015, η βράβευσή του για το σενάριο και την καλλιτεχνική διεύθυνση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία της ίδιας χρονιάς, της Ολίβια Κόλμαν για β’ γυναικείο ρόλο στα British Independent Awards 2016, όπως επίσης και οι φρέσκιες υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του Κόλιν Φάρελ, αλλά και στα Bafta για καλύτερο αγγλικό φιλμ.

Τα υπόλοιπα τέσσερα πρωτότυπα σενάρια που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ είναι τα σενάρια του «Hell or High Water», του «La La Land», του «Manchester by the Sea» και του «20th Century Women».

Δεν ήταν όμως μόνο το δίδυμο του Αστακού ου απέσπασε οσκαρική υποψηφιότητα σήμερα.

Οπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, το «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη είναι υποψήφιο στην κατηγορία του Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους και ενώ είχε κερδίσει πριν λίγους μήνες το σπουδαστικό Όσκαρ για το φιλμ της.

To «4.1 Miles» της Ελληνίδας δημιουργού αφηγείται την ιστορία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενός καπετάνιου των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου στην προσπάθειά του να σώσει τους πρόσφυγες που διασχίζουν την απόσταση ανάμεσα στα παράλια της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Όλες οι υποψηφιότητες αναλυτικά εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos