Oscars 17: Οι νικητές και η γκέλα του αιώνα!

Δημοσίευση: 27 Φεβ. 2017, 09:32
Συντάκτης:

Δεν υπάρχει πουθενά αυτό που έγινε στην φετινή τελετή των Όσκαρς, η οποία προφανώς και θα μείνει στην ιστορία, αξέχαστη από όσους την είδαν
Το τρομερό λάθος του Ουόρεν Μπίτι και της Φαίη Ντάναγουεϊ, οι οποίοι διάβασαν λάθος φάκελο και απένειμαν αρχικά το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο "La La Land" για να αλλάξουν σε λίγα δευτερόλεπτα αλαφιασμένοι οι παραγωγοί την απόφαση φωνάζοντας "Λάθος! λάθος! το Moonlight νίκησε", συνιστά ασύλληπτο ρεζιλίκι που όμοιό του πάρα πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε ποτέ.
O παραγωγός του "La La Land", Jordan Horowitz, ήταν αυτός που προσπάθησε προς τιμήν του, να... συμμαζέψει την κατάσταση μαζί με τον Kimmel, λέγοντας τα καλύτερα για το "Moonlight" και αγκαλιάζοντας στη σκηνή τον σκηνοθέτη, Μπάρι Τζένκινς.
Βρήκε το λάθος -προφανώς κοίταξε την κάρτα- την στιγμή που η Φαίη Ντάναγουεϊ την είχε κάνει με... ελαφρά ενώ ο Ουόρεν Μπίτι είπε πως ο φάκελος έγραφε "Emma Stone, La La land" κάτι που η νεαρή ηθοποιός αναίρεσε λίγο μετά, λέγοντας πως δεν άφησε από τα χέρια της τον φάκελο. Όμως προφανώς υπήρχαν περισσότεροι από ένας φάκελοι στα παρασκήνια με τον νικητή κάθε κατηγορίας. Οπότε, αναζητείται ο τύπος που έδωσε τον λάθος φάκελο στο δίδυμο που παρουσίασε το βραβείο...
Το θέμα είναι πως τα Οscars του 2017 θα μείνουν στην Ιστορία και για αυτό, από ένα στιγμιαίο λάθος (;) των δύο μεγάλων σταρ του Χόλιγουντ και κυρίως της ομάδας παραγωγής της τελετής..

Όπως και νά'χει, ο Μπάρι Τζένκινς και η ομάδα του ανέβηκαν σαστισμένοι να παραλάβουν το βραβείο από τα χέρια του... Ντάμιαν Σαζέλ και της δικής του ομάδας, οι οποίοι εξίσου σαστισμένοι τους έδωσαν συγχαρητήρια αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο σε μια απόλυτα σουρεαλιστική στιγμή και μια ανατροπή που ούτε ο Νάιτ Σιαμαλάν θα μπορούσε να επινοήσει!

Το "La La Land" έφυγε με 6 βραβεία λοιπόν από την χθεσινή τελετή, σκηνοθεσία, α' γυναικείου, μουσικής, τραγουδιού, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και φωτογραφίας, ενώ το "Moonlight" αρκέστηκε στα τρία (β' ανδρικός διασκευασμένο σενάριο τα υπόλοιπα).

Κέισι Άφλεκ και Βαϊόλα Ντέιβις κέρδισαν τους υπόλοιπους ρόλους απόλυτα δικαιολογημένα, το "Salesman" νίκησε το "Toni Erdmann" στην μονομαχία για το ξενόγλωσσο, ενώ μας άρεσε η αναπάντεχη επιλογή της Ακαδημίας για το μοντάζ στο "Ηacksaw Ridge" και για μέικ απ / κομμώσεις στο "Suicide Squad". Οι νικητές αναλυτικά: 

Καλύτερης Ταινίας Moonlight
Σκηνοθεσίας Ντάμιεν Σαζέλ (La La Land)
Α' Ανδρικού Ρόλου Κέισι Άφλεκ (Manchester by the Sea)
Α' Γυναικείου Ρόλου Έμα Στόουν (La La Land)
Β' Ανδρικού Ρόλου Μαχέρσαλα Άλι (Moonlight)
Β' Γυναικείου Ρόλου Βαϊόλα Ντέιβις (Fences)
Πρωτότυπου Σεναρίου Κένεθ Λόνεργκαν (Manchester by the sea)
Διασκευασμένου Σεναρίου Μπάρι Τζένκινς & Τάρελ Άλβιν Μακράνι (Moonlight)
Ξενόγλωσσης Ταινίας The Salesman (Ιράν)
Animation Μεγάλου Μήκους Zootopia
Ηχητικά εφέ Arrival
Οπτικών Εφέ The Jungle Book
Μοντάζ Hacksaw Ridge
Animation Μικρού Μήκους Piper
Ταινίας Μικρού Μήκους Sing
Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους The White Helmets
Μουσικής La La Land
Tραγουδιού "City of Stars" (La La Land)
Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης La La Land
Φωτογραφίας La La Land
Κοστουμιών Fantastic Beasts and Where to Find Them
Μεϊκάπ-Κομμώσεων Suicide Squad
Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους O.J.: Made in America
Μιξάζ ήχου Hacksaw Ridge

Πρώτη δημοσίευση: 27 Φεβ. 2017, 09:32
Ενημέρωση: 27 Φεβ. 2017, 15:34
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos