Online καμπάνια ζητά αποκλεισμό του Κέισι Άφλεκ από τα Όσκαρ

Δημοσίευση: 7 Νοε. 2017, 15:16
Συντάκτης:

Το τσουνάμι των αλεπάλληλων κατηγοριών προς διάσημους σταρ (ή σκηνοθέτες ή παραγωγούς) του Χόλιγουντ για διαδοχικές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης συνεχίζεται και αυτή την φορά αφορά σε μια υπόθεση για την οποία έχοχυμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν.

Μια διαδικτυακή καμπάνια στο Change.org συγκεντρώνει ήδη υπογραφές για να αποκλείσει τον Κέισι Άφλεκ από τα επερχόμενα Όσκαρ. Όχι, δεν προεξοφλεί κανείς ότι ο 42χρονος ηθοποιός θα είναι υποψήφιος φέτος, όμως οι ηθοποιοί που κερδίζουν Όσκαρ (όπως συνέβη πέρυσι για την ερμηνεία του στο «Manchester by the sea» προσκαλούνται παραδοσιακά το επόμενο έτος για να ανακοινώσουν τον νικητή του διαδόχου τους.

Η καμπάνια στο Change.org  που απευθύνεται στην Ακαδημία, ζητά να μην συμβεί αυτό με αφορμή τις τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής παρενόχλησης που έγιναν εναντίον του Άφλεκ το 2010. Πρόκειται για δύο διαφορετικές καταγγελίες οι οποίες έγιναν από μια παραγωγό και μια κινηματογραφίστρια που συνεργάστηκαν με τον ηθοποιό στο  ντοκιμαντέρ «I'm Still Here».   Ο Άφλεκ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός (περισσότερα εδώ).

Βέβαια, από τη στιγμή που οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 20.000, η Ακαδημία εξετάζει το ζήτημα, καθώς σε καμία περίπτωση τα στελέχη της δεν επιθυμούν η τελετή να συσχετιστεί με οποιαδήποτε σκιά που θα αφορά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos