Οι κορυφαίες μικρού μήκους στη Στέγη

Δημοσίευση: 26 Μαΐου 2015, 21:01
Συντάκτης:

Οι καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς από ολόκληρο τον κόσμο θα προβληθούν για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Χρυσές Νύχτες» της Ακαδημίας César.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και αποτελεί πρωτοβουλία της Στέγης με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Το Πανόραμα των «Χρυσών Νυχτών» περιλαμβάνει όλες τις μικρού μήκους ταινίες που βραβεύτηκαν από τις Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών τους (Όσκαρ, Σεζάρ, Γκόγια, BAFTA, κ.ά.) και όχι μόνο - ανάμεσά τους και τη βραβευμένη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου.

Πρόκειται για συνολικά 32 μικρού μήκους φιλμ, τα οποία, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στη Γαλλία, θα προβληθούν σε 9 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ταυτόχρονα, οι σκηνοθέτες των ταινιών θα επισκεφτούν την Αθήνα, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη και το Παρίσι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 28 ταινίες μυθοπλασίας, 3 ταινίες κινουμένων σχεδίων και ένα ντοκιμαντέρ, τα οποία υπογράφουν πολλά υποσχόμενοι πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί, καθώς και έμπειροι κινηματογραφιστές.

Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν το βραβευμένο με το φετινό Όσκαρ για καλύτερη ταινία μικρού μήκους «The Phone Call» του Ματ Κίρκμπι (γνωστός από τη σκηνοθεσία μουσικών βιντεοκλίπ των Adele, Muse, Basement Jaxx κ.ά.), όπου πρωταγωνιστούν οι Βρετανοί ηθοποιοί Σάλι Χόκινς και Τζιμ Μπρόουντμπεντ. Επίσης, το μικρού μήκους animation «La bûche de Noël» (The Christmas Log») των Βέλγων εξπέρ των ταινιών κινουμένων σχεδίων Βενσάν Πατάρ και Στεφάν Ομπιέρ («A Town Called Panic»,«Ernest et Celestine»), καθώς και το «Trece şi prin perete» («It Can Pass Through the Wall») του ρουμάνου σκηνοθέτη Ραντού Τζούντε, που απέσπασε στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου την Αργυρή Άρκτο για την ταινία του «Aferim!».

Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαιτείται ένα δελτίο για την είσοδο σε κάθε μέρος προβολών. Η διανομή των δελτίων θα γίνεται μία ώρα πριν την έναρξη κάθε μέρους προβολών, στα ταμεία της Στέγης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos