Οι καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς στο σινεμά Αλεξάνδρα

Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2018, 15:25
Συντάκτης:

Ο κινηματογράφος «Αλεξάνδρα Europa Cinemas» στην οδό Πατησίων οργανώνει για  δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα δεκαήμερο προβολών (16-25/4) που εστιάζει στο σύγχρονο ευρωπαϊκό σινεμά.

Στο αφιέρωμα θα προβάλλονται τρεις ταινίες την ημέρα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει οσκαρικές επιλογές όπως τις υποψήφιες στην ξενόγλωσση κατηγορία «Τετράγωνο», «Η Ψυχή και το Σώμα» και «Χωρίς Αγάπη», το βραβευμένο για το διασκευασμένο σενάριό του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου» και το animation «Εγώ, ο Κολοκυθάκης».

Από τις Κάννες έρχονται τα «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου και «Μαζί ή Τίποτα» του Φατίχ Ακίν, από το Βερολίνο το βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο σκηνοθεσίας «Η Άλλη Όψη της Ελπίδας» του Άκι Καουρισμάκι και από τη Βενετία το επίσης βραβευμένο για την σκηνοθεσία του, «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν το Σουηδικό θρίλερ «Κάιρο Εμπιστευτικό», γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα και δύο βρετανικά: το ρομαντικό «Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ», με την Ανέτ Μπένινγκ και το «Του Θεού η Χώρα» του Φράνσις Λι, το νέο «Brokeback Mountain», όπως χαρακτηρίστηκε.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών: 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos