"The woman in the window": ίσως το θρίλερ της χρονιάς;

Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2018, 21:08
Συντάκτης:

Φρέσκος ακόμα από το Darkest Hour που απέσπασε δύο βραβεία Όσκαρ φέτος και χάρισε επιτέλους στον Γκάρι Όλντμαν την κορυφαία διάκριση στην καριέρα του, ο Τζο Ράιτ δεν χάνει χρόνο και ρίχνεται για ακόμα μια φορά στην σκηνοθετική μάχη και μάλιστα με ψυχολογικό θρίλερ.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Ο λόγος για το “The Woman in The Window” από το ομότιτλο best seller του A.J Finn το οποίο έκανε την εμφάνιση του τον Ιανουάριο που μας πέρασε και αμέσως τράβηξε την προσοχή της εταιρείας Fox, που το έβαλε σε γραμμή παραγωγής και το πλαισίωσε με δυνατά ονόματα του χώρου. Όπως αναφέραμε ο Τζο Ράιτ θα είναι στην σκηνοθεσία ενώ το δύσκολο έργο της λογοτεχνικής διασκευής σε λειτουργικό σενάριο βαραίνει τον Τρέισι Λετς (August: Osage County) και την παραγωγή αναλαμβάνουν οι Σκοτ Ρούντιν (The Social Network, No Country for Old Men) και Ίλαι Μπους (Lady Bird, Annihilation).

Έμπειρο team.

Συνοπτικά η ιστορία αφορά την δόκτωρ Άννα Φοξ, μία μοναχική γυναίκα-παιδοψυχολόγο η οποία βρίσκει την απόλαυση σε ένα κρασί αλλά και στην παρακολούθηση των γειτόνων της από το σπίτι της στην Νέα Υόρκη. Μία από αυτές τις κατασκοπείες θα καταλήξει σε εφιάλτη για την Άννα αφού γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός εγκλήματος, την ώρα που παρακολουθεί την ιδανική οικογένεια των Ράσελ.

Εάν το σενάριο σας ακούγεται οικείο τότε θα σας έρχεται στο μυαλό το περσινό «Το Κορίτσι του Τρένου». Ανάλογη πλοκή με τις ίδιες βλέψεις Χιτσκοκικού θρίλερ που όμως απέτυχε ως θεατρική διανομή και σπατάλησε ουσιαστικά τις δυνατότητες των Έμιλυ Μπλαντ και Ρεμπέκα Φέργκιουσον.

Αυτό που ελπίζουμε αυτήν την φορά είναι να αποφευχθούν οι παγίδες που κρύβουν τέτοιου είδους κινηματογραφικές μεταφορές και έχουν την όψη θρίλερ ενώ ο πυρήνας τους είναι μια δραματική ιστορία, όπως έγινε και με το «Κορίτσι του Τρένου». Πάντως, το γεγονός και μόνο ότι η γενική εποπτεία είναι Οσκαρικού σκηνοθέτη δίνει άλλο βάρος στις φιλοδοξίες μας.

Update 26/4/18: Η Έιμι Άνταμς θα είναι "The woman in the window" όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, με την 44χρονη εξαιρετική ηθοποιό να μετέχει για τους επόμενους μήνες σε ένα πολύ ενδιαφέρον σερί από πρότζεκτ που θέλουμε πολύ να δούμε. Θυμίζουμε ότι θα πρωταγωνιστήσει στο "Sharp objects" της Τζίλιαν Φλιν, πλάι στον Κρίστιαν Μπέιλ στην ταινία για την βιογραφία του Ντικ Τσένι, αλλά και στη νέα ταινία του Πάμπλο Λαρέν, "The true American", δίπλα στον Μαρκ Ράφαλο. 

Update 12/7/18: Στο καστ προστέθηκε και η Τζουλιάν Μουρ στον ρόλο της γειτόνισσας, μητέρας ενός παράξενου παιδιού, που μετακομίζουν στο απέναντι σπίτι. Μαζί της και οι Τζένιφερ Τζέισον Λι και Μπράιαν Ταϊρί Χένρι. Και φυσικά, το πρότζεκτ έγινε μεμιάς ακόμη πιο ενδιαφέρον...

Update 15/3/19: Γκάρι Όλντμαν και Τζο Ράιτ θα συνεργαστούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά τον θρίαμβο του "Darkest Hour" που οδήγησε στο πρώτο Όσκαρ στην καριέρα του αγαπημένου ηθοποιού, μιας και αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο "The woman in the window". Στο σενάριο αναμίχθηκε και ο Τόνι Γκιλρόι (της τετραλογίας του Jason Bourne)

Update 19/12/19: Το πρώτο τρέιλερ είναι εδώ και είναι εξαιρετικό. Η ταινία κλείνει ξεκάθαρα το μάτι στο "Rear window" του Άλφρεντ Χίτσκοκ με μια αίσθηση Gone Girl του Ντέιβιντ Φίντσερ, καθώς το ομότιτλο best seller του A.J Finn περιγράφει την ιστορία μιας παιδοψυχολόγου με αγοραφοβία που δεν έχει βγει από το σπίτι της για μήνες και μία ημέρα παρατηρεί ένα έγκλημα στην γειτονική της οικογένεια, όμως κανείς -ούτε η αστυνομία- θα την πιστέψουν. 

Update: Άλλο ένα θύμα της πανδημίας. Η ταινία τελικά αναμένεται στις  14 Mαϊου στο Netflix και αυτό είναι το δεύτερο επίσημο τρέιλερ, περίπου 1,5 (!) χρόνο μετά το πρώτο:

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos