ΣΕΙΡΕΣ

Ο τρομερός Αντρέι Ζβιάγκιντσεβ στην μικρή οθόνη

Δημοσίευση: 4 Μαρτίου 2018, 14:46

Ο ρώσος σκηνοθέτης Andrey Zvyagintsev έχει δημιουργήσει ένα καλλιτεχνικό σινεμά, δραματικών, υπόκωφων εντάσεων. Η τελευταία ταινία του, «Loveless», είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά ο δημιουργός δεν είναι το πρώτο όνομα που σκέφτεσαι για μία τηλεοπτική σειρά, όντας ο άνθρωπος πίσω από ανθρώπινα, εσωτερικά δράματα, όπως η βραβευμένη με Χρυσό Λέοντα «Επιστροφή», ο υποψήφιος για Όσκαρ «Leviathan» και η «Elena». Παρόλα αυτά, η Paramount Television –οι άνθρωποι πίσω από το «Wako» και το επερχόμενο «Yellowstone»- στρέφονται αυτήν την φορά σε έναν auteur για το νέο τους πρότζεκτ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, ο Zvyagintsev δουλεύει πάνω σε ένα δραματικό θρίλερ για την Paramount TV, το οποίο θα εξελίσσεται στην σύγχρονη Ρωσία. Δεν υπάρχουν ακόμα άλλες λεπτομέρειες για τη σειρά, εκτός από το ότι βασίζεται σε μία ιδέα του σκηνοθέτη και του σχεδόν μόνιμου συνεργάτη του, Oleg Negin. Ο ρώσος δημιουργός θα είναι παραγωγός αλλά και σκηνοθέτης των δύο πρώτων επεισοδίων. Ο τόνος της σειράς φανταζόμαστε ότι θα ναι παρόμοιος με τις ταινίες του, και σίγουρα δεν θα λείπει η κριτική προσέγγιση της ρώσικης κοινωνίας αλλά και του ανθρώπινου ενδόμυχου ψυχισμού, που έχει κατορθώσει να κάνει στις ταινίες του.

«Πιστεύω ότι έχουμε μία πολύ δυνατή, ανθρώπινη ιστορία να πούμε στο κοινό παγκοσμίως και δεν θα μπορούσα να ευχηθώ να έχω κάποιον καλύτερο συνεργάτη από την Paramount TV» αναφέρει ο Zvyagintsev.

Άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή της σειράς. Προς το παρόν μένει να δούμε αν θα φύγει απόψε με το χρυσό αγαλματίδιο.

Παύλος Γκουγιάννος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos