Ο Τομ Χανκς είναι και επίσημα ένας "Αμερικανός ήρωας"!

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2017, 20:16
Συντάκτης:

Ο Τομ Χανκς επιλέχθηκε για το φετεινό βραβείο Records of Achievement το οποίο τιμά άτομα που μέσω της χρήσης πρωτότυπου υλικού έχουν ευαισθητοποιήσει τους Αμερικανούς ως προς την ιστορία και την ταυτότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ.

Ο Χανκς θα λάβει το βραβείο σε ειδική τελετή στις 21 Οκτωβρίου στο Μουσείο των Εθνικών Αρχείων στην Ουάσιγκτον.

«Καθώς μια βουτιά σε αρχεία οποιασδήποτε λογής αποτελεί για μένα κολύμπι στα ωραιότερα νερά, μένω έκθαμβος που συμμετέχω στην εκδήλωση αυτή», είπε ο βραβευμένος δις με Όσκαρ 61χρονος σταρ, ο οποίος ήταν μεταξύ 21 ατόμων στους οποίους απονεμήθηκε πέρυσι το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

«Μέρος της δουλειάς μου πάντα ήταν κάτι παρεμφερές με την εργασία του ερασιτέχνη ιστορικού: η κατανόηση ότι αποτελώ μέρος της καταγραφής της ανθρώπινης κατάστασης και της αμερικανικής ιδέας, ακόμα και μέσα από τις πιό ανόητες ιστορίες», πρόσθεσε.

Ο Χανκς έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες που βασίζονται σε ιστορικά θέματα και ιστορικές προσωπικότητες: το ""Saving Private Ryan", με θέμα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το "Catch Me If You Can," που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του απατεώνα Φρανκ Άμπιγκνεϊλ, ενώ πρόσφατα υποδύθηκε τον κεντρικό ρόλο στο "Sully", που βασίζεται στο κατόρθωμα του πιλότου Τσέσλεϊ Σόλενμπεργκ το 2009 να προσγειώσει ένα επιβατικό αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα.

Ο Χανκς ήταν επίσης παραγωγός καθώς και σκηνοθέτης στην τηλεοπτική σειρά "Band of Brothers" (2001) - της οποίας το σενάριο συνέγραψε και η οποία αφορούσε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos