Ο Τιμοτέ Σαλαμέ κοιτά ξανά τα Όσκαρ

Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2018, 17:44
Συντάκτης:

Ο Timothee Chalamet συνεχίζει την ανοδική πορεία του στην υποκριτική και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο “Beautiful Boy” σε σκηνοθεσία του Felix Van Groeningen. Η ταινία θα είναι βασισμένη σε δύο βιβλία: τα “Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction” και “Tweak: Growing Up on Methamphetamine,” το πρώτο με συγγραφέα τον πατέρα David Sheff και το δεύτερο γραμμένο από τον γιό του, Nic Sheff.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής: «Βασισμένο στις αυτοβιογραφίες του David και Nic Sheff με τίτλο ‘Beautiful Boy’ και ‘Tweak,’ η ταινία θα ακολουθεί την σπαραξικάρδια και συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης και ανάρρωσης μίας οικογένειας που προσπαθεί να διαχειριστεί για χρόνια τον εθισμό.» Ο Chalamet θα υποδύεται τον Nic, έναν νεαρό εθισμένο στις μεθαμφεταμίνες, ενώ ο Steve Carell θα υποδύεται τον πατέρα του, τον David.

Ο ίδιος ο David Sheff είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως «όταν ο εθισμός χτύπησε την οικογένειά μας βρεθήκαμε σε μία παρόμοια θέση με πολλές άλλες οικγένειες της Αμερικής. Δεν ήμουν αφελής για το θέμα της χρήσης ναρκωτικών, ακόμα και εγώ έκανα ναρκωτικά όταν ήμουν νέος ... Αλλά πίστευα, όπως πολλοί στην θέση μου, πως δεν θα συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην δική μου οικογένεια. Όταν συνέβη, μας αιφνιδίασε. Είμασταν τόσο απροετοίμαστοι και καταβεβλημένοι που συνειδητοποίησα πως είναι ανγκαίο να αρχίσουμε έναν διάλογο για αυτό το θέμα. Συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ήταν να πώ αυτή την ιστορία γιατί έτσι θα προσκαλέσω και άλλους ανθρώπους να μοιραστούν τις παρόμοιες εμπειρίες τους. Θα μπορούν και οι άλλοι άνθρωποι να βρούν μία πλατφόρμα για διάλογο».

Το “Beautiful Boy” συζητιέται έντονα εδώ και αρκετά χρόνια. Αρχικά, η Paramount Pictures μαζί με την Plan B Entertainment θα λειτουργούσαν ως στούντιο παραγωγής, αλλά όταν η Paramount Pictures παραιτήθηκε το 2011, η ταινία πέρασε στα χέρια του Cameron Crowe. Για την ακρίβεια, ο Crowe έγραψε ένα σενάριο που συνδύαζε τα δύο βιβλία και υποτίθεται πως θα το σκηνοθετούσε με τη βοηθεία του στούντιο New Regency, που παρήγαγε την ταινία του “Aloha.” Το 2013 o Mark Wahlberg ήθελε να υποδυθεί τον David. Τελικά, ο Felix Van Groeningen ανέλαβε την σκηνοθεσία της ταινίας με τον Luke Davies (Lion, Candy, Life) να γράφει το νέο σενάριο, με παραγωγό την Amazon. (Να υπενθυμίσουμε πως ο Davies είχε προταθεί για Όσκαρ για το “Lion,” ενώ η ταινία του Groeningen “The Broken Circle Breakdown” ήταν η επίσημη συμμετοχή του Βελγίου για το 86ο Φεστιβάλ των Όσκαρ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos