Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ σκηνοθετεί Γκάρι Όλντμαν και Μέριλ Στριπ!

Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2016, 22:03
Συντάκτης:

Η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων στην ιστορία ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα γινόταν κινηματογραφική ταινία.

Και μάλιστα πολύ σύντομα, καθώς τα «Panama Papers» θα αποτελέσουν το κεντρικό θέμα για το νέο φιλμ που θα σκηνοθετήσει ο Στίβεν Σόντερμπεργκ με πιθανό τίτλο «Secrecy World».

Ο Σόντερμπεργκ θα προσπαθήσει να διαφωτίσει τις συνέπειες που είχαν τα περίπου 15 εκατομμύρια αρχεία για παράνομες οικονομικές δραστηριότητες πολιτικών, αρχηγών κρατών, διάσημων καλλιτεχνών (θυμηθείτε ότι είχε εμπλακεί και το όνομα του Πέδρο Αλμοδοβάρ...) και πολλών άλλων που συμμετείχαν σε ένα παγκόσμιο κύκλωμα απόκρυψης των περιουσιακών τους στοιχείων μέσω offshore εταιριών.

Η ταινία θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζέικ Μπερνστάιν που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Ο Μπερνστάϊν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη των Panama Papers και το βιβλίο του αναμένεται να παρουσιάσει και νέα στοιχεία και αποκαλύψεις.

Το σενάριο θα επιμεληθεί ο Σκοτ Μπερνς (Bourne Ultimatum, Contagion, Side Effects), ενώ στην παραγωγή θα συνεργαστεί με τον Σόντερμπεργκ ο Μάικλ Σούγκαρ (Spotlight, The knick, Fifth estate).

Update 14/5/18: Η ταινία θα έχει τον τίτλο "The Laundromat" και η Μέριλ Στριπ συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει! Γκάρι Όλντμαν και Αντόνιο Μπαντέρας βρίσκονται επίσης πολύ κοντά σε συμφωνία, ενώ προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί διανομέας (ότι ότι θα δυσκολευτεί πολύ το φιλμ να βρει με τέτοιο θέμα και τέτοιους συντελεστές...), αν και το Netflix το φλερτάρει έντονα.

Update 9/10/18: Το Netflix απέκτησε και επίσημα τα δικαιώματα του φιλμ που πάει για το 2019, ενώ στο καστ επιβεβαιώθηκαν οι Όλντμαν και Μπαντέρας και προστέθηκαν και οι Ντέιβιντ Σούιμερ, Ουίλ Φόρτε, Ράιλι Κίου. Ανυπομονούμε! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos