O σκηνοθέτης του Gerald’s Game τολμά το σίκουελ της Λάμψης!

Δημοσίευση: 16 Ιαν. 2018, 15:23
Συντάκτης:

Μπορεί το ΙΤ να μονοπώλησε τις συζητήσεις γύρω από τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές του έργου του Στίβεν Κινγκ για το 2017, όμως και το Gerald’s Game του Netflix (εδώ η κριτική μας) τράβηξε το ενδιαφέρον των fan του συγγραφέα και των κριτικών.

Φρέσκος λοιπόν από την επιτυχία του εγχειρήματός του, ο σκηνοθέτης Μάικ Φλάναγκαν (υπεύθυνος και για τα Ouija 2, Before i wake, Hush, Oculus)  ετοιμάζεται να ζωντανέψει στην οθόνη άλλη μια ιστορία του Κινγκ, αλλά όχι οποιαδήποτε. Σε συνέντευξη του στο Lilja’s Library, ένα website για θαυμαστές του μετρ του τρόμου, o Φλάναγκαν αποκάλυψε ότι είναι έτοιμος να σκηνοθετήσει το Doctor Sleep (σημ: το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο «Δόκτωρ Ύπνος»), το οποίο είναι η 61η κυκλοφορία του Κινγκ και η συνέχεια της θρυλικής «Λάμψης»!

Το βιβλίο αφηγείται την ενήλικη ζωή του Ντάνυ Τόρρανς, του γιου του Τζακ Νίκολσον στη θρυλική κινηματογραφική μεταφορά της «Λάμψης» από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο οποίος φέρει ανεπανόρθωτα ψυχικά τραύματα, λόγω των πράξεων του πατέρα του.

Ο Φλάναγκαν συγκεκριμένα δήλωσε ότι οι ιστορίες του Κινγκ που τον ενδιαφέρουν περισσότερο είναι το Doctor Sleep και το Lisey’s Story, γιατί νιώθει ότι μπορεί να ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές τους. Το Lisey’s Story είναι, κατά τη γνώμη του, ένα εκπληκτικό αφήγημα, μια εντυπωσιακή διερεύνηση του θεσμού του γάμου, ενώ το Doctor Sleep είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει κανείς στον κόσμο του Ντάνυ Τόρρανς.

Παρότι το λογοτεχνικό Doctor Sleep δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες των πιστών θαυμαστών του Κινγκ, το Lisey’s Story είναι ένα έργο που ο ίδιος ο Κινγκ αγαπάει πολύ και είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να το δει να παίρνει σάρκα και οστά στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. Η θεματική του είναι επίσης κοντά σε αυτήν του Gerald’s Game, καθώς στο επίκεντρό του βρίσκεται η χήρα ενός διάσημου συγγραφέα, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με καταπιεσμένες αναμνήσεις του έγγαμου βίου της, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο στόχαστρο ενός παρανοϊκού θαυμαστή του συζύγου της.

Αλλά φαίνεται ότι το Doctor Sleep κέρδισε τελικά τη μάχη στις προτεραιότητες του Φλάναγκαν και ο λόγος είναι προφανής. Η ταινία θα πλασαριστεί σίγουρα ως το σίκουελ της «Λάμψης», μιας ταινίας που εδώ και δεκαετίες δεν έχει σταματήσει να αποκτά νέους θαυμαστές, και θα γίνει ο απαραίτητος ντόρος στα μέσα. Το κατά πόσον οι θεατές θα μείνουν ευχαριστημένοι και εάν ο Φλάναγκαν θα καταφέρει να κάνει χαρούμενους όσους απογοητεύτηκαν από το βιβλίο ή έχουν δει απλά τη «Λάμψη», θα το δείξει ο χρόνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos